Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Visst inte så lönsamt med mikrolån

Fredag, 05 Oktober 2012

Ofta när det talas om mikrolån så brukar det låta som att aktörerna bakom företagen som lånar ut är riktigt skumma personer som bara tjänar en massa pengar. Detta visar sig visst inte riktigt stämma.

Och nu tänker jag då inte på ifall det är skumma personer som ligger bakom företagen då jag inte alls känner dem. Därmed har jag ju väldigt svårt att uttala mig om deras karaktär. Utan det är vinsten det handlar om.

Liten vinst

Statistiken visar nämligen att bolagen i denna bransch enbart gjorde en total vinst förra året med 22 miljoner kronor. Vilket är förhållandevis lite då det handlar om cirka 35 - 40 aktörer. Detta är statistik för den svenska delen av branschen. Det finns några större aktörer som t ex Folkia som inte har något svenskregistrerat företag och de är därmed inte inräknade.

När det gäller omsättningar är många av dessa företag också mycket små. Närmare hälften har en omsättning på mindre än 1 miljon kronor per år.

Inte för höga priser

Denna statistik visar därmed ganska tydligt på att det generellt inte kostar för mycket att ta ett mikrolån. Detta om man ser det ur företagens perspektiv. Skulle de sänka sina priser skulle det inte gå ihop sig alls att låna ut pengar.

Sen kan vi ju som konsumenter fortfarande tycka att det är för dyrt att låna vilket är fullt rimligt. Men det är ju en helt annan sak det.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020