Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Varför man ska jämföra mikrolån / SMSlån

Söndag, 23 Februari 2014

Egentligen kan det låta ganska självklart att jämföra olika långivare innan man tar ett lån av något slag. Detta gäller om något lite extra för just mikrolån.

Även om det är frågan om ett litet lån så kostar de ju förhållandevis mycket och variationen är även den väldigt stor. Tar man och tittar på bolån och vilken listränta de stora bankerna har så skiljer inte mycket mer än 0,02 % mellan de olika alternativen. Sedan kan det vara möjligt att förhandla sig till större skillnad men det är något som är svårt att jämföra på förhand.

Kollar man på privatlån finns det två olika kategorier med långivare. Det är de större långivarna som erbjuder lån hela vägen upp till 350 000 kr och de som lånar ut upp till ca 50 000 kr. De med som bara lånar ut mindre summor har också höga räntor på dessa lån men d ligger ganska nära varandra. För de stora privatlånen så presenterar långivarna alltid bara ett intervall när det gäller hur mycket lånet ska kosta. Därför är det svårt att få en exakt bild av vad det kostar på förhand. Det är därför låneförmedlare är så pass bra här, exempelvis Lendo.

Mikrolån

Tittar man då på mikrolån så är det mycket enklare att jämföra de olika långivarna då de skriver ut exakt vad deras lån kostar i kronor. Vi jämför även ganska många långivare här på sajten och undersöker man då några olika lånesummor ser man snabbt hur viktigt det är att jämföra.

Börjar vi med ett lån på 3 000 kr under en månad kostar det 0 kr hos de billigaste långivarna. Dock är detta enbart erbjudande för nya kunder så ordinarie pris hos de billigaste är 198 kr. Dyrast är 750 kr vilket är 552 kr mer att betala för exakt samma sak. Något man bara kan säga är totalt onödigt. Dessa summor är innan ränteavdrag.

Som ett andra exempel kan jag ta ett lån på 10 000 kr under 90 dagar. Här tar de som har lägst pris 1 090 kr innan avdrag och de med högst pris 3 200 kr. Skillnaden här är 2 110 kr vilket är mycket pengar, t o m riktigt mycket pengar för exakt samma sak.

Dessa två exempel tycker jag visar ganska snabbt på hur viktigt det är att jämföra de olika långivarna innan lån söks. Titta in på vår avdelning för jämförelse så hittar du de långivare som vi har siffror ifrån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020