Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Var kan vi söka mikrolån i framtiden?

Söndag, 10 Juni 2012

För några dagar sedan snackades det en del i media om att det gick att söka mikrolån hos vissa spelombud. Detta kritiserades ju självklart i media där man t ex pratade om att de som redan tidigare var spelberoende kunde få ännu större problem.

Detta är självklart ett intressant problem att fundera över. För rent spontant känns det ju inte som att låna pengar för att spela på tipset är den bästa grejen att göra direkt.

Att sedan företaget inte själva insåg att det skulle kunna leda till problem är ju lite intressant. "Men när vi ingick i samarbetet såg vi inte kopplingen mellan spel, lån och beroende." Kanske inte så bra tänkt där.

Sen är frågan om man inte ska tillåta detta en helt annan sak. För om man funderar på det hela så är det ju egentligen inte så mycket värre att låna pengar för att spela än det t ex är att köpa en TV på avbetalning. Det är mest att det rimmar illa. Fast om man har tur så är det ju en bra investering för alla som spelar går väl alltid med vinst ;). Detta gäller ju knappast för dem som köper elektronik iaf.

Frågan är även hur det kommer att utveckla sig i framtiden. Nu kommer detta alternativ tas bort för dem som vill låna. Vilket är föga överraskande med den dåliga publiciteten som man fick. Men längre fram kanske man börjar med detta igen.

I mina ögon har folk rätt att göra dumma saker om de så vill och därmed har jag svårt att säga att man inte ska få låna ut pengar på detta vis. Sen måste långivarna självklart göra bra kontroller av de som vill låna. Och det är där som det största problemet verkar ligga för tillfället enligt mig.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg