Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Undersökning om SMSlån

Onsdag, 15 December 2010

Jag läste om en intressant undersökning som Expressen hade gjort. De ställde helt enkelt frågan till sina besökare "Är det okej att ta SMSlån för vissa inköp?".

Som med alla undersökningar av detta slag måste man var lite skeptiskt till resultatet av ett antal olika anledningar. Det är för det första ett urval av personer som svarar på frågan som inte är statistiskt korrekt. Det är ju en viss typ av människor som besöker just Expressens hemsida och dessa tycker självklart inte exakt som alla andra i landet. Skulle vi t ex göra en liknande undersökning här på denna sida där många av artiklarna handlar om just SMSlån skulle vi självklart få ett annat resultat.

Den andra stora anledningen som jag spontant funderar över är hur frågan är ställd. Tyvärr tycker jag inte att den är jättetydlig då formuleringen vissa inköp är lite lurig.

Men oavsett dessa små funderingar om undersökningen så tycker jag att resultatet var intressant. Det var nämligen så att ca 94 % av respondenterna tyckte att det inte var ok att ta SMSlån. Detta visar klart att företagen i denna bransch har lite att jobba med om de ska bli accepterade fullt ut i samhället.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg