Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Undersökning om SMSlån del 2

Fredag, 17 December 2010

I mitt förra blogginlägg skrev jag om en undersökning som gjorts på Expressen som visade på att 94 % var negativa till SMSlån. Nu har även Dagens Industri gjort en liknande undersökning.

Resultatet av denna undersökning var lite bättre för de som gillar SMSlån då "bara" 88 % var negativt inställda till att det är tillåtet med SMSlån. 12 % tyckte att det är okej att marknaden är fri och att det därmed ska få finnas långivare som sysslar med denna form av utlåning.

Själv tycker jag faktiskt att det är lite skrämmande att så många vill förbjuda denna typ av lån. Jag kan absolut köpa argumenten om att lånen är dyra och att man därför inte ska ta lånen i onödan. Men det jag inte kan hålla med om är att den egna individen inte själv ska få bestämma om man vill låna några tusen kronor under 30 dagar för en avgift på några hundralappar.

I min värld ska man själv ha rätt att ta sina egna beslut. Jag vill inte se den formen av kontroll från makten i landet. Fel beslut eller rätt så tycker jag att det ska vara individen själv som får ta det.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg