Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

SMSlån till semestern är en dålig idé även om du lånar gratis

Onsdag, 13 Augusti 2014

Jag läste idag ett blogginlägg på en annan sajt som handlar om SMSlån där de tipsade om att man kunde ta ett gratis SMSlån för att betala den tänkta semester. Detta skulle vara ekonomiskt smart.

De skrev att det nog var svårt att få låna 10 000 kr som skulle krävas för hela resan men 4 - 6 000 kr skulle kunna gå att få låna gratis. Detta skulle då täcka själva resan till soligare breddgrader sedan fick man använda andra pengar för att betala allt annat under resan. Och ja man kan absolut låna de summorna gratis om man är ny kund hos företagen. De resonerade så att det skulle vara bättre att leva lite snålt i en månad efter resan och betala tillbaka pengarna sen när lönen kommer. Detta skulle då vara bättre än att köpa resan via någon dyr avbetalningsplan.

Visst stämmer det och om du inte har något problem att betala tillbaka lånet när lönen kommer så skulle det kunna vara en idé jämfört med avbetalning. Men grejen är att du aldrig ska köpa en resa på någon dyr avbetalning så om du inte har de pengarna ska du inte resa utan får nöja dig med den svenska solen.

Sen är det nog även ganska vanligt att personer som kommer hem från semestern inte direkt har det fett på kontot. Pengar har en tendens att flyga iväg när man är ute på resa vilket gör att månaden efter kan bli rätt tuff och om du då ska betala tillbaka ett lån också kan det bli problem.

Varför långivarna erbjuder gratis lån

En sak som man också ska komma ihåg är varför långivarna erbjuder sina kunder att ta ett gratis lån första gången de blir kunder. Det är inte direkt så att de gör detta för att vara snälla mot låntagarna utan de räknar självklart med att tjäna på detta.

Tanken är att du sedan ska komma tillbaka till dem som kund och då betala pengar för att få låna. Visst om du är disciplinerad så undviker du att automatiskt låna där du tidigare lånat men många agerar inte på detta vis vilket gör att långivarna tjänar på att låna ut pengar gratis.

Detta är alltså ytterligare en anledning att inte låna pengar i onödan och man bör nog faktiskt se SMSlån till en semester som ett onödigt lån. Svensk sommar är ofta trevlig om man bortser från några dagar då det regna (vilket kan vara skönt ibland också) så njut här istället för att resa bort om du inte har sparade pengar. Har du sparat pengar är det hela en helt annan sak.

Vår inställning till SMSlån

Vi har här på sajten reklam om SMSlån det råder det inget tvivel om och det anser vi inte vara fel. Det vi försöker göra är att alltid skriva om denna typ av lån på ett korrekt sätt. Detta innebär att vi inte hymlar om att det kan vara ett dyrt lån att ta. Sedan anser vi att det är upp till den enskilda individen att ta ett beslut om det är rätt lån eller ej. Vårt mål är att ge så bra information vi kan för att underlätta ett beslut.

Att tipsa om att ta SMSlån då till semesterresor anser vi vara ett dåligt tips och därför gör vi det inte. Detta oavsett om själva lånet är gratis eller ej.

Om vi på något ställe har information som är tveksam så kontakta gärna oss och berätta detta. Det finns mycket text här på sajten vilket gör att misstag absolut kan ha uppstått. Men dessa fixar vi gärna till då.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg