Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Skärpta regler för kreditprövning

Fredag, 11 Juni 2010

Nu har regeringen beslutat sig för att införa hårdare regler när det gäller kreditprövning vid ansökningar för mikrolån. Tidigare har det inte funnits något tvång på detta vilket det då kommer att göra från och med början av nästa år.

Dessa hårdare regler får man ju klart se som något positivt. Det minskar ju helt enkelt risken att personer som inte borde låna blir godkända. Kanske kan därmed antalet personer som hamnar hos Kronofogden minska.

Själv måste jag säga att jag tycker att detta är en bra väg att gå. Tidigare har det ju pratats om ännu hårdare regler som t ex skulle styra hur snabbt pengarna får betalas ut osv. Detta är något jag inte alls skulle gilla då det ska vara upp till individen att själv bestämma om man vill låna eller ej. Har man bara råd ska det ju vara helt fritt att låna. Det är enligt mig inte rätt att någon annan bestämmer om kostnaden är för hög utan det är låntagarna själva som ska få bestämma det. Och bevisligen tycker ju många nu att det är värt kostnaden.

Så om man sammanfattar det hela tycker jag att det är ett lagom förslag som förhoppningsvis hjälper till utan att inkräkta på individens frihet. Det är också härligt att se att man tar beslut som inte är i linje med alla påtryckningar om dåligheten med mikrolån. Utan nu har man hittat en lagom linje att gå efter.

Vill du läsa lite mer utförligt om vad som kommer att gälla kan du besöka E24 som har skrivit en artikel om just detta.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020