Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Redovisas ränta nu eller ej?

Torsdag, 04 Mars 2010

För någon vecka sedan skrev vi att Konsumentombudsmannen (KO) var på jakt efter mikro och smslåneföretagen. Detta då många av dem inte presenterade vad du får betala i ränta till dem utan att de enbart klumpade ihop allt till en summa som de kallade för avgift

KO hade skickat ut ett brev till dessa företag där dessa förändringar krävdes, något som de klart har stöd för i lagarna. Detta brev hade de till den 8:e mars på sig att svara på.

För att kolla hur företagen har agerat har vi därför nu ett par dagar innan gått in och kollat ett antal av långivarna som tidigare bara presenterade en klumpsumma. Det vår undersökning (som inte är direkt jätte vetenskaplig) är att ungefär hälften av de vi undersökte har ändrat sina kostnader nu så att det bättre syns vart pengarna går.

Att hälften fortfarande inte har ändrat känns ju lite intressant då det verkar vara ett klart statement att de inte tycker att det är en bra idé att bli tvingade att lägga upp räntekostnaden som de själva tar ut. För de kan ju knappast säga att de inte har hunnit att ändra.

Men snart får de väl ändra vilket man klart kan se positivt på. Sen är det väl inte så troligt att jättemånga låntagare egentligen bryr sig vart pengarna går utan bara vad det totalt kostar. Men det är ändå viktigt med så stor öppenhet som möjligt från långivarna för att branschen i stort ska kunna hålla ett så gott anseende som möjligt. Något som behövs då många är väldigt negativt inställda redan innan detta kom på tal.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg