Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Mikrolån hos Kronofogden ökade 2011

Torsdag, 26 Januari 2012

Efter att vi har haft positiva siffror ett tag nu när det gäller hur många om har tagit mikrolån vilkas lån går till Kronofogden vände det under 2011. Det var 18 % fler ärenden som kom in 2011 än 2010.

Kronofogden säger själva att den skärpta lagstiftning som kom för ett år sedan när det gäller kontroll av låntagare inte har fått den effekten de önskade. Vilket kanske inte är speciellt överraskande med tanke på att det fått in 18 % fler ärenden.

Tidigare statistik visar att ungefär hälften av lånen går till konsumtion medan den andra delen används för att betala tillbaka gamla skulder. Jag kan själv bara säga att jag tycker att det är lite oroväckande att så många tar lån för att betala tillbaka skulder. Normalt är inte svaret att ta ett nytt mikrolån då detta bara kommer att innebära större problem i framtiden. Ta därför istället kontakt med tidigare långivare och kolla upp med dem ifall det inte finns möjligheter att upprätta en avbetalningsplan på lite längre sikt.

Grundtipset är även att alltid noga fundera igenom ifall du verkligen behöver låna pengar eller ej innan ett lån skaffas. Bestämmer du dig för att låna pengar är det sedan viktigt att du även jämför priserna hos de olika långivarna. Kollar man på t ex 2 000 kr så märker man snabbt stora skillnader. Bland långivarna som vi jämför här på sajten ser man att det lugnt kan skilja 250 kr mellan dem i pris. 250 kr som inte hade varit så mycket om lånet totalt hade kostat en massa men nu när du kan få ett lån för runt 300 kr blir det ju nästan dubbelt så dyrt att betala en bra bit över 500 kr.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020