Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Kronofogden har släppt statistik för mikrolån under 2012

Söndag, 03 Februari 2013

Kronofogden har nu släppt statistik angående hur många låntagare som har tagit mikrolån och fått problem att betala tillbaka dem under 2012.

Tyvärr visar denna statistik att antalet inkomna ärenden har ökat med hela 62 % sedan 2011. 2012 blev därmed det sämsta året hittills när det gäller denna typ av ärenden. Det tidigare rekordet var från 2009 och detta slogs nu med cirka 7 000 ärenden.

Annars hade antalet personer som fått problem med mikrolån minskat ganska kraftigt de två senaste åren. Men av någon anledning tog de fart igen kraftigt under 2012. Vilket måste ses som mycket negativt.

Åldersstatistik

Kronofogden släppte även statistik över ålder på de som hamnat hos Kronofogden och här visar det sig att det är personer mellan 26 - 35 år som är den största gruppen med 29 % av ärendena. Efter detta är det faktiskt personer mellan 36 - 45 år som kommer med 23 %. Detta är ju lite annorlunda än vad man får för någon uppfattning från media som hela tiden pratar om ungdomar. Ungdomarna vilket är personer upp till 25 år står för 21 % vilket gör dem till tredje största grupp.

Inte för att det är bra att några hamnar hos Kronofogden men det är iaf trevligt att se att yngre personer inte är lika överrepresenterade längre.

Sammanfattning

Att 53 709 mikrolån inte betalas är självklart en mycket dålig statistik och något som behöver fixas till. Ett litet lån av detta slag ska inte få inverka så mycket i någon persons ekonomi att det medför vidare problem i flera år.

Jag har många gånger sagt att jag tycker att det är okej med denna typen av lån. Tycker man det är värt att betala ett ganska högt pris för att få låna pengar under en kortare tid så ska man få göra det.

Det som dock måste bli bättre är kontrollen över vilka som får låna. Har du inte en tillräckligt bra ekonomi ska du heller inte bli godkänd vid en låneansökan. Något som det bevisligen brister i.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg