Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Kostar det att ansöka?

Måndag, 22 Mars 2010

Jag tog för ett litet tag upp hur viktigt det är att kolla upp kostnaderna hos en långivare innan ansöker om ett lån. Då pratade jag enbart om att det är viktig att kolla upp totalkostnaderna innan du lånar. Detta stämmer ju självklart men nu kom jag på att jag glömde bort en till sak som man bör ha koll på innan en ansökan skickas in.

Det är ju nämligen så att det ofta kostar pengar att skicka in en ansökan. Många långivare kräver ju att du ska fylla i en ansökningskod i låneformuläret. Denna kod får du genom att skicka iväg ett SMS till låneinstitutet. Detta tar de självklart betalat för, en kostnad som vanligtvis ligger mellan 20 - 50 kr.

Det som här är väldigt viktigt att komma ihåg att denna kostnad inte har något att göra med ifall du blir godkänd vid en ansökan eller ej. Blir du nekad lånet kommer du ändå att få betala kostnaden för att få ansökningskoden.

Därför är det väldigt viktigt att räkna med detta om du inte är säker på att bli godkänd. För det känns ju hyfsat tråkigt att ha betalat 50 kr för några siffror som du inte har någon nytta av alls.

Vart går pengarna?

Själv är jag inte alls imponerad av dessa kostnader som de även ofta inte räknar med sen i vad lånet totalt kostar. Att ta 50 kr i betalat för besväret att skicka ut lite siffror med SMS känns ju lite väl. Att en del motiverar det som att det är för att täcka kostnaderna för SMStjänsten kan man ju även fundera över lite mer.

Om det nu bara är för att täcka kostnaderna kan man för det första undra varför en del tar mycket mindre betalt. Sen kan man ju även undra varför man ska ha en ansökningskod alls om man inte tjänar pengar på det?

Självklart är det istället så att låneinstituten tjänar pengar på att ta ut denna avgift. Men det är väl inte smart att skriva ut detta och därför nämner man antingen inte alls vart pengarna går till eller säger att det är för att betala tekniken.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg