Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Kolla noga innan du tar ett SMSlån

Söndag, 14 Mars 2010

Det pratas som alltid mycket om SMS och Mikrolån. Läser du kommentarer på många sidor så finner man många som bara vill förbjuda dem för att det är så dyrt. Detta är inte min inställning till det hela.

Jag tycker att folk ska få ha rätt att själva ta ett beslut ifall de vill låna pengar eller ej. Det är inte staten som ska gå in och säga att vi tycker att det är för dyrt att betala några hundra kronor för att få låna ett par tusenlappar.

Sen innebär ju inte denna åsikten att staten helt ska släppa taget om allt utan man ska självklart ha en kontroll för att se till att allt går rätt till. Men att förbjuda lånen som många vill är enligt mig helt fel.

Det viktiga är istället att man sprider information om vad det kostar, hur långt lånet är m.m. Får folk den rätta infon kan de ta ett eget beslut. Och jag tycker att folk ska få göra detta val själva.

Undersök alternativen då det kan spara dig pengar

Något som dock är väldigt viktigt är att man verkligen kollar upp de olika alternativen då det skiljer väldigt mycket. Billigaste långivaren som lånar ut 3 000 kr som vi har här på sidan tar för närvarande 395 kr för detta. Detta är en summa som vissa tycker är alldeles för hög med andra tycker att det funkar.

Jämför man denna summa med lite andra alternativ så ser man en väldigt skillnad. Det värsta exemplet jag har sett är en långivare som tar cirka 2 100 kr för att låna ut 3 000 kr. Detta är en skrämmande siffra och jag kan bara hoppas att ingen någonsin lånar för detta pris.

Det går att argumentera för att 400 kr är ett ok pris för ett lån på 3 000 kr men det går inte att säga att över 2 000 kr är ett bra pris.

Se därför till att ni alltid jämför priserna innan ni lånar pengar!!!

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg