Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Grandvik blir stoppade av Konsumentverket

Söndag, 09 November 2014

Jag tycker att det är intressant att Grandvik och deras varumärken Kortlån, Extrakredit och Kreditkontot har blivit stoppade av Konsumentverket från att låna ut pengar.

”Granskningen visar att kreditprövningen har så stora brister att Konsumentverket inte ser någon annan utväg än att stoppa Grandviks utlåning”, säger Konsumentverket i ett pressmeddelande.

Grandvik själva har skrivit på sin hemsida att de inte håller med om beslutet då det inte har fattats med all fakta som krävs och att de har inlett en diskussion med Konsumentverket under tiden som de överklagar beslutet.

Nu tror nog jag att Konsumentverket har ganska bra information när de tar ett sådant beslut då de nog inte gör det direkt utan något att fall tillbaka på. Jag har innan flera gånger pratat om att jag hoppas att branschen ska bättre sig och då kan detta vara en bra varningssignal för andra aktörer. Sen har jag inga direkta åsikter om just Grandvik då det är ett företag som vi aldrig har haft med här på sajten så jag har inte undersökt dem på något vis alls. Fixar de till sina problem har jag därmed inget emot att de kommer tillbaka.

Själva lånetypen tycker jag ju att den ska få finns kvar men det gäller att få bort saker som dålig kreditprövning från långivare. Om de bara lånar ut till personer med tillräckligt god ekonomi kommer antalet fall hos Kronofogden att minska väldigt mycket, är iaf vad jag tror.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020