Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Färre mikrolån till Kronofogden

Söndag, 09 Mars 2014

Statistiken för hur många lån som går vidare till Kronofogden är lite intressant. För den har gått lite upp och ned under de senaste åren, trevligt nog är den nu iaf på väg åt rätt håll.

När denna typ av lån började att bli populärt så gick självklart antalet lån som gick vidare till Kronofogden upp kraftigt. Men sedan kom statistik som sa att antalet anmälningar hade gått ner och då kändes det klart trevligt. Dock höll detta inte i sig utan något år senare började de att strömma in igen med förnyad kraft.

Det kommer alltid att komma in en del fall till Kronofogden så är det bara. De får in fall för hyror, privatlån, elräkningar osv också men det viktiga är att få ner antalet fall iaf och det var så under 2013. Från att ha varit 53 700 anmälningar gick det ner till 49 200 vilket ju är en minskning med 4 500 vilket måste ses som positivt.

Sen är det självklart mycket jobb kvar då det fortfarande är alldeles för många ärenden som inkommer till fogden. Kan det fortsätta att gå nedåt de närmaste åren så kanske vi kan komma till lite mer rimliga siffror.

En intressant sak är att det som vanligt talas om ungdomar och mikrolån. Statistiken visar att det är de som ligger bakom 22 % av fallen. Vilket betyder att de resterande åldersgrupperna står för 78 %, kanske skulle detta tas upp lite mer istället för att bara fokusera på de yngre?

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Kommentarer  

 
# Blancolån 2014-03-14 22:29
Intressant läsning, härligt att det minskar!
Svara | Svara med citat | Citat
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020