Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Billigt SMSlån finns det?

Måndag, 27 Augusti 2012

Finns det egentligen något som man kan kalla för ett billigt SMSlån? Ska man tro media i detta land så är ett SMSlån per definition  förkastligt. Det verkar enligt dem alltid vara bättre med de mer klassiska  privatlånen. Dock är frågan inte alls så enkel utan det är mycket som påverkar  det hela och det ska jag titta lite närmare på här.

Hög effektiv ränta

Tittar man på ordinarie priser för SMSlån är det inget snack  om det hela att de har en hög effektiv ränta. Problemet är bara att det inte är  ett bra sätt att jämföra SMSlån och t ex privatlån. Detta då den effektiva räntan räknas ut på årsbasis och de korta mikrolånen inte sträcker sig så  långt. Därför blir i praktiken den effektiva ränta så hög därför man räknar det  hela som att du skulle ta ett SMSlån 1 januari och sedan betala tillbaka det i  slutet av den månaden. Men för att få pengar till detta tar du ett nytt exakt  likadant lån som används för att betala tillbaka. Sedan i slutet av nästa månad  tar du ytterligare ett lån för att betala tillbaka det första lånet och då  behöver du ju även låna mer för att kunna betala tillbaka räntan. Så fortsätter du hela året och då har det blivit ett väldigt dyrt lån.

Men eftersom det inte alls är så man lånar pengar i form av  mikrolån är detta inte en intressant jämförelse. Dock kan effektiv ränta  användas för att jämföra två olika mikrolån med lika lång löptid. Och effektiv  ränta är kanonbra om du vill hitta det billigaste privatlånet.

Men är det inte dyrt då?

Som sagt var är den effektiva räntan inte något intressant  att använda när kostnaden på lånet ska funderas över. Men detta är inte alls  samma sak som att det är ett billigt sätt att låna pengar. De flesta av oss  tycker nog att det totala priset för ett SMSlån är högt och att det inte är  värt pengarna. Men detta är en fråga som man själv ska ställa sig och inte låta  någon annan svara på. Tycker du att det t ex för dyrt att betala ca 300 kr för  att få låna 2 000 kr i 30 dagar? Om du svarar ja på den frågan så ska du inte  låna pengar på detta vis.

Erbjudande för nya kunder

En intressant sak som man kan använda sig av är de  erbjudanden som långivarna har till sina nya kunder. Det är inte ovanligt att  det är helt gratis att låna pengar första gången hos en långivare. Deras tanke  med detta är att du ska gilla deras tjänst och sedan använda dem i framtiden  igen. Dock finns det inget krav på detta så du måste inte på något vis låna av  dem igen. Bestämmer du dig för att låna flera gånger så ska du varje gång  jämföra vilken långivare som är billigast.

SMSlån vs privatlån

Letar du efter ett litet större SMSlån finns det ofta andra  alternativ i form av långivare som lånar ut små privatlån. Vad du väljer av  dessa två alternativ handlar mest om din egna vilja. Ofta brukar det bli så att  privatlånen som sträcker sig över minst 1 år är dyrare totalt även om räntan är  lägre. Detta då räntan betalas över mycket längre tid. Men månadskostnaden blir  lägre då amorteringstakten inte  alls är  lika snabbt. För SMSlån blir det tvärtom med höga månadskostnader men oftast  lite billigare totalt.

Jämföra SMSlån

Det viktigaste innan du lånar några pengar är att du jämför kostnaderna. Det är bara på detta sätt som du kan avgöra om ett SMSlån är  tillräckligt billigt enligt dig eller ej. På denna sajt kan du hitta  jämförelser av mikrolån som kan ge dig en bra uppfattning om prisnivån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg