Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Är mikrolån av ondo?

Måndag, 17 Januari 2011

Jag läste idag en ganska intressant artikel om det alltid heta ämnet mikrolån. Denna artikel var skriver av Easycredit vilket man klart ska veta. Det är ju tämligen klart att de är intresserade av att denna typ av lån som de själv sysslar med ska få så bra publicitet som möjligt.

Men oavsett detta tycker jag faktiskt att de har en del intressanta poänger. T ex när de pratar om folks olika alternativ om de bara vill låna en mindre summa pengar.

Det vanliga är ju att man hör från de som är negativt inställda att man helt enkelt aldrig ska låna en mindre summa. Detta kan säkert stämma vid många olika tillfällen men det finns även situationer då det är värt att betala för att få tillgång till några tusen kronor. Vilka alternativ har man då?

De stora bankerna är ju i princip helt ointresserade av att låna ut så lite pengar. Easycredit skriver att det finns några få gånger man kan få göra detta men isf kommer uppläggningsavgift, ränta osv till vilket gör att lånet totalt blir allt annat än billigt. Bankerna vill inte låna ut mindre är 20 000 kr vilket ju inte är en bra idé ifall det bara är några tusen kronor man har behov av. För en grundregel säger ju att man aldrig ska låna mer pengar än vad som behövs.

Frågan är då för alla som är tveklöst negativa om det inte är bättre ifall det finns aktörer som lånar ut i form av mikrolån. Sen ska det ju självklart bara vara seriösa aktörer som inte tar ut ockerpriset för lånen. Även om Easycredit är partiska kan de ju klart ha en poäng.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020