Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Lösa bundna lån

Att lösa ett bundet lån är fullt möjligt men du kommer troligen få betala något som kallas för ränteskillnadsersättning för att kompensera långivaren.

Att du får betala detta har att göra med att långivaren själv har lånat in pengar för att kunna låna ut samma summa till dig. De lånar sedan in dessa pengarna på samma tid som du har som bindningstid. Detta för med sig att de kommer att ha kostnader i framtiden om du löser ditt bundna lån i förtid.

För att långivaren därför inte ska gå med förlust kommer de att ta ut en avgift som är tänkt att täcka deras kostnader som ditt bundna lån medför för dem. Denna avgift ska dock inte betala något annat än de kostnader som de själva har för låna, den ska inte täcka deras vinstbortfall.

Är det lönsamt att lösa ett bundet lån?

Det är väldigt svårt att säga ifall det är lönsamt eller ej då det kräver att man i framtiden vet om dessa pengar som det skulle kosta extra istället hade kunnat investeras på ett effektivare sätt. Börsen har t ex rent historiskt gått upp en cirka 10 % per år vilket skulle medföra större intäkter än vad räntekostnaden är. Men sen finns ju alltid risken att det inte går bra alls och då hade det kunnat vara värt att betala tillbaka lånet i förtid fast att extrakostnader tillkommer. Det är utan tvekan en säkrare investering att betala ett lån vilket är en klar fördel.

Vi kan därför inte säga ett exakt svar till dig utan tipset är att ta kontakt med långivaren och kolla upp vad det kan tänkas att kosta att betala tillbaka pengarna. Sedan får du helt enkelt sätta dig och fundera på ifall det är rätt väg att gå eller ej för just dig.

 

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.