Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Finansinspektionen vill införa amorteringskrav
Torsdag, 13 November 2014

Den nyhet som dominerat denna bransch de senaste dagarna är den om att Finansinspektionen vill införa ett amorteringskrav på nya bolån. Tanken är att nya lån ska amorteras med 2 % varje år tills dess att de är nere på 70 % och sedan efter det med 1 % tills de ligger på 50 %. Efter detta ska det inte finnas något krav på amortering längre.

 
Grandvik blir stoppade av Konsumentverket
Söndag, 09 November 2014

Jag tycker att det är intressant att Grandvik och deras varumärken Kortlån, Extrakredit och Kreditkontot har blivit stoppade av Konsumentverket från att låna ut pengar.

 
Räntan i botten
Fredag, 31 Oktober 2014

Nu när Riksbanken har sänkt reporäntan till noll och bankerna har ändrat sina räntor ligger vi på extremt låga räntenivåer. Med stor sannolikhet kommer ingen av oss att någonsin vara med om lägre räntor än vad de är just för tillfället.

 
Lite fler bra blogginlägg
Fredag, 26 September 2014

Jag tänkte mig att det var dags för ytterligare ett gäng med tips om bra blogginlägg som jag tidigare har skrivit här på sajten. För ni som inte har haft det otroliga nöjet att besöka dessa artiklar tidigare måste ju få chansen att göra det.

 
Låneförmedlingen kommer nog att utvecklas
Söndag, 21 September 2014

På senare år har det börjat att dyka upp ett antal låneförmedlare till på marknaden. När vi började med denna sida 2009 så var det egentligen bara Lendo och Freedom Finance som fanns på marknaden.

 
Lite bra blogginlägg
Fredag, 12 September 2014

Som jag sa i förra blogginlägget så är skulle jag tipsa om lite bra blogginlägg som jag har skrivit genom åren. Vissa är självklart inte aktuella längre då saker och ting förändras men det ska nog finnas en del bra grejer att välja mellan, skriver jag själv ödmjukt.

 
250 blogginlägg
Söndag, 31 Augusti 2014

Om jag räknar rätt så är jag numera uppe i 250 blogginlägg här på sajten. Något man knappast trodde skulle hända när det första inlägget skickades in. Mycket har det hunnits skrivas om lån och även lite annat också.

 
Hur mycket extra kostar ditt bolån om du har betalningsanmärkningar, Kronofogdeskuld osv
Söndag, 24 Augusti 2014

Det är inte alltid som man har möjlighet att låna till sin tilltänkta bostad hos de stora bankerna där räntorna normalt är lägre. Frågan är då hur mycket dyrare det blir i kronor om man får vända sig till t ex Bluestep.

 
SMSlån till semestern är en dålig idé även om du lånar gratis
Onsdag, 13 Augusti 2014

Jag läste idag ett blogginlägg på en annan sajt som handlar om SMSlån där de tipsade om att man kunde ta ett gratis SMSlån för att betala den tänkta semester. Detta skulle vara ekonomiskt smart.

 
Hur stor skillnad blir det i kronor på ett bolån nu och 2008?
Söndag, 10 Augusti 2014

Vi har vant oss vid låga boräntor de senaste åren men frågan är hur stor skillnaden faktiskt är i kronor om man jämför med räntorna runt omkring förra bankkrisen.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020