Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Jämföra alltid lika viktigt för din plånbok
Fredag, 30 November 2018

Oavsett vad det är du vill göra eller köpa så är det i princip alltid en bra idé att jämföra olika alternativ först. När du jämför kan du se till att du får den bästa produkten eller tjänsten och till det bästa priset. Det är inte så värst svårt att jämföra och du får normalt ut väldigt mycket av det. Det är många gånger skillnaden mellan att vara en nöjd kund och en missnöjd kund.

 
Bynk erbjuder smidiga lån med teknik i fokus
Onsdag, 17 Oktober 2018

Bynk är en aktör i den så kallade fintechbranschen vars fokus är att erbjuda lån med all den funktion och service som människor kan tänkas vilja få ut från sin vanliga bank, men kanske sällan får i dagsläget.

 
Hej, kan jag få låna 200 000 kr?
Torsdag, 27 September 2018

Då och då får vi mail eller kommentarer från folk som vill låna pengar från oss. Som alltså tror att vi är en bank eller annan långivare och faktiskt lånar ut pengar. De flesta har nog koll på att vi inte lånar ut något utan bara har information, tips och guider inom lån och ekonomi men några få verkar ha tänkt lite fel. Men poängen är inte att nämna att vi inte lånar ut pengar, utan jag skulle vilja prata om problem med låneansökningar och långivarnas villkor.

 
Nya regler gör att långivare flyr från SMSlån och snabblån?
Måndag, 03 September 2018

Den 1 september kom nya regler i Konsumentkreditlagen som reglerar de dyraste lånen och dessa har inneburit en hel del bekymmer och förändringar för långivare som sysslade med SMSlån och snabblån. Många långivare verkar nu antingen ha bytt inriktning eller helt avbrutit sin verksamhet. Här går vi igenom reglerna och hur de påverkar.

 
Små SMSlån inte längre lika populära?
Torsdag, 23 Augusti 2018

För några år sedan blommade SMSlånemarknaden och det poppade upp många nya långivare. Idag tycker jag att trenden går mot färre långivare och att en del av de befintliga byter inriktning. Vi ska titta lite mer på hur det går för SMSlån idag.

 
Lån till byggprojekt som renovering / tillbyggnad
Torsdag, 19 Juli 2018

Sommaren är renoveringstid och det är vanligt att man tar sig tid att antingen renovera eller bygga till något såsom en altan, ett förråd eller varför inte ett växthus. Att bygga är roligt och det är en härlig känsla när det växer fram något nytt. Det kan dock också vara ganska dyrt. Därför kan det ibland bli aktuellt att låna pengar till renovering eller tillbyggnad och detta ska vi titta närmare på i detta inlägg.

 
Kontrollera dina utgifter och får mer pengar över
Onsdag, 13 Juni 2018

De flesta har säkert bra koll på hur en vanlig privatekonomi funkar i grunden. Du har pengar som kommer in, från lön och bidrag etc, och pengar som försvinner ut i form av räkningar, mat och annat som man måste betala. Det som är kvar efter är mellanskillnaden och överskottet. Ju mer pengar som kommer in och ju mindre som försvinner ut, ju bättre ekonomi har du. Därför är det viktigt att påverka dessa poster så mycket man kan.

 
Ska man binda boräntan eller ej?
Torsdag, 31 Maj 2018

Detta är den ständiga frågan när det gäller bolån. Ska man binda räntan eller köra på rörlig ränta? Många är nog osäkra på vad som är rätt och hur de ska agera, trots att det finns gott om rekommendationer att läsa. Kanske kan vi försöka reda ut det här en gång för alla.

 
Läs om privat pensionssparande
Tisdag, 24 April 2018

Vi har inte bara information om lån och krediter här på sidan utan även en del om privatekonomi. Här finns lite bra info om skulder och hur man kan hantera dem, spartips och hur man lägger upp en bra budget osv. Nyligen har vi nu även lagt till en del om sparande.

 
Nya billiga bolånet så bra som det låter?
Måndag, 26 Mars 2018

Nyligen har nya aktören Simplex via sin tjänst Enkla lanserat ett bolån med endast 0,95 procent ränta. Det är ett lån med bindningstid på tre år, som är klart bättre än konkurrenterna då snitträntan normalt ligger på runt 1,6 procent. Detta lån låter väldigt bra, men är det så bra även när man granskar det lite närmare?

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg