Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Ytterligare tankar om bolån och framtid
Fredag, 15 Januari 2010

Det första man kan konstatera är att det fortfarande är väldigt populärt att ta ett rörligt bolån. När ungefär 9 av 10 väljer rörligt kan man ju lugnt påstå att det är populärt.

 
Vad händer på sidan?
Måndag, 04 Januari 2010

Denna sajt går nu in i sitt andra levnadsår. Det första har varit ett bra år tycker iaf vi som jobbar med sidan. Förhoppningsvis har vi även kunnat hjälpa er som besöker sajten med information eller länkar som har varit till nytta.

Ser man lite fram mot 2010 är vår förhoppning att kunna få in ännu fler artiklar som fyller lite luckor som finns i information. Luckorna är inte många då vi har för närvarande ungefär 160 artiklar om lån. Utöver detta finns det en ordlista som innehåller mängder av ord och prisjämförelser från flertalet långivare.

 
Ett nytt år
Söndag, 03 Januari 2010

Det första vi här på Alltomlån vill göra är att önska våra besökare ett gott nytt år. Det nya året som förhoppningsvis ska föra väldigt trevliga saker med sig för oss alla.

Vad kommer då att hända under året är ju en fråga man kan ställa sig. Gissningsvis kommer t ex räntorna att gå upp om ett tag vilket kommer att medföra ändra villkor för ekonomi för många.

 
SMSlåneföretagen följer inte lagen
Måndag, 21 December 2009

Som vi tidigare har nämnt så redovisar oftast låneinstituten som erbjuder SMSlån priserna som avgifter. Detta är något som man inte riktigt får göra då avgifterna bara ska täcka just det som verkligen är kostnader som uppkommer i samband med lånet.

Istället ska de pengarna som låneföretaget vill tjäna på lånet redovisas som en ränta. För ett tag sedan fälldes ett av låneinstituten för just detta i marknadsdomstolen.

 
Ränta för studielån 2010
Tisdag, 15 December 2009

För oss alla med studielån är det ju intressant att veta vad regeringen har bestämt att räntan ska ligga på för 2010.

Det trevliga är att de har kommit fram till att en sänkning är bra, men då sänkningen bara är 0,1 % till 2,4% kommer det inte att göra några större skillnader.

 
Lite intressanta statistiska prylar
Torsdag, 03 December 2009

Varje månad presenteras det en uppsjö av statistik som gäller lån och liknande. En del av detta har vi här tidigare tagit upp. Denna månad tar vi därför och gör en liten snabb sammanställning av lite intressanta fakta som presenterats för förra månaden.

 
S vill förbjuda SMSlån till minderåriga
Onsdag, 18 November 2009

Har visst missat att lägga upp denna lite roliga nyhet som dök upp för ett par veckor sedan. Rubriker som S vill förbjuda sms-lån till barn kunde man då läsa lite överallt.

 
Tänk över ditt bolån
Måndag, 09 November 2009

Som alla vet är bolåneräntorna för tillfället inte direkt höga, de rörliga är t o m trevligt låga för tillfället. Tyvärr lär det ju inte vara på detta viset i alla framtid. Detta om något är anledning att fundera över hur den egna bolånesituationen ser ut för tillfället.

 
Vi planerar inte för framtiden
Tisdag, 27 Oktober 2009

Att räntorna för bolån, privatlån och andra typer av lån är låga just nu har väl knappt ingen undgått. Att även Riksbanken har valt att låta reporäntan fortsatt vara låg har väl inte många missat det heller.

Det man med allra största säkerhet vet är att ränteläget inte kommer att fortsätta på dessa nivåerna. När ekonomierna börjar att gå bättre kommer räntan att gå upp till lite mer normala nivåer. Trots detta har inte många svenskar alls planerat sin ekonomi för framtiden.

 
Finland förbjuder SMSlån på natten
Lördag, 17 Oktober 2009

I Finland har riksdagen kommit fram till ett intressant beslut om SMSlån. De har nämligen bestämt att det ska vara förbjudet att betala ut pengar efter klockan 23:00 på kvällen. Skickar man in en ansökan som godkänns efter klockan 23:00 kommer pengarna inte att betalas ut förrän morgonen efter.

Motiveringen till detta är att "låntagarnas omdömesförmåga kan vara nedsatt på natten". Ska vi ta detta som ett tecken på att den finska riksdagen tror att alla som söker SMSlån på natten är fulla eller vad?

 
<< Första < Föregående 31 32 33 34 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg