Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Lite information om nya bankskatten
Onsdag, 04 September 2019

Något som nyligen fått mycket plats i finansnyheterna är förslaget på en ny bankskatt. Regeringen ska ge mer pengar till försvaret (20 miljarder över fyra år) och en del av dem vill man finansiera med hjälp av denna nya bankskatt.

 
Bankernas räntehöjning en hemlig försämring för din ränterabatt
Torsdag, 25 Juli 2019

Idag ligger räntan riktigt lågt och det ser ut att bli detsamma i många år framöver. I vintras höjdes dock boräntorna efter Riksbankens första räntehöjning på länge. Då hände också något med snitträntorna och ränterabatten, som är värt att notera. Du kanske inte har en så bra deal på ditt bolån som du en gång hade. Läs vidare för att få mer info.

 
Fed:s räntebesked gör det svårt för Riksbanken att höja räntan
Torsdag, 20 Juni 2019

Riksbanken har en långsiktig plan om att höja reporäntan lite i taget varje år tills den nått en bit in på plus. Målet är att 2021 ligga på +0,5 procent ränta. Dock kan deras planer grusas av andra centralbanker som istället sänker räntan i väntan på sämre tider.

 
Att låna pengar till investering
Onsdag, 29 Maj 2019

Investering - “Satsning av ekonomiskt värde med grundad förhoppning om framtida avkastning” enligt ordboken. Det som inte står där är att en investering nästan alltid innebär en risk, att man kan förlora en del av eller till och med hela det investerade beloppet. Trots risken är många villiga att investera just för att de har chansen att få avkastning, alltså att tjäna pengar.

 
Bankens förtroende viktigt för kunderna
Måndag, 27 Maj 2019

Något som vi har märkt de senaste åren är att det är väldigt viktigt för kunderna att ha förtroende för sin bank. Nordea har haft en del sådana problem i och med sin flytt av huvudkontor från Sverige och Swedbank har nu också upplevt svårigheter pga penningtvättshärvan.

 
Betalningsalternativ online
Måndag, 06 Maj 2019

Att det har gått fort med den digitala utvecklingen är det nog ingen som säger emot. Internet har utvecklats väldigt snabbt och tagit över en stor del av vår vardag. Att köpa varor och tjänster på nätet har också blivit en naturlig del av vår vardag och det finns idag fler nätbutiker än någonsin. Vi spenderar mer och mer pengar online och många fysiska butiker tappar kunder till e-handeln.

 
Vad kostar det i kronor att låna pengar?
Måndag, 15 April 2019

När det gäller lån pratar man väldigt ofta om ränta hit och ränta dit. Visst är det ett bra sätt att se skillnad i kostnad mellan två olika jämförbara lån men ibland kan det vara intressant att veta vad ett lån faktiskt kostar i exakta kronor.

 
Utländska långivare via mail???
Fredag, 01 Mars 2019

Tyvärr är detta ett ämne som vi behöver ta upp med jämna mellanrum. Vi får nämligen lite då och då frågor från våra besökare som rör detta ämne. Tyvärr har det ibland varit frågor från sådana som redan har blivit lurade.

Det behöver heller inte alltid handla om utländska långivare egentligen utan kan även vara andra som är ytterst tveksamma, även om det är klart vanligast med bluffar från utlandet.

 
Hur ska man finansiera sin handpenning vid bostadsköp?
Fredag, 21 December 2018

När man köper en bostad krävs det normalt att man lägger en handpenning som betalas in till säljaren efter att kontraktet har skrivits. Den ligger på 10 % av köpeskillingen. Detta som en säkerhet och för att man ämnar genomföra köpet. Men hur ska man finansiera detta?

 
Första höjningen av reporäntan till slut här
Torsdag, 20 December 2018

Nu har det slutligen hänt. Efter lång tid på samma låga minusränta har Riksbanken äntligen tagit beslutet att höja reporäntan till -0,25 procent. Alltså en höjning med 0,25 procentenheter. Detta är den första höjningen i vad som på sikt kommer bli kontinuerliga höjningar med sikte på en högre normal nivå.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg