Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Luckyloan anmäls av Konsumentverket
Måndag, 29 Mars 2010

Det kan vara tufft bedriva utlåning av mikrolån. Nu har nämligen Konsumentverket anmält HTO Finansiering som är det företag som lånar ut pengar på nätet genom sajten Luckyloan. De tycker att räntorna som de tar ut är ocker.

 
Lärdomar från Lyxfällan
Fredag, 26 Mars 2010

Tittade som vanligt på Lyxfällan denna vecka. Känns nästan som ett måste att titta på detta klart intressanta program om man driver en webbsida av detta slag. Varje vecka får man ju normalt se något nytt som man kan dra lärdomar av.

Och denna vecka var ju inte något undantag utan nu fick man lära sig vad man t ex kunde låna pengar av CSN för och att det inte behöver vara hopplöst hur än situationen ser ut.

 
Mobilen är visst farlig också
Onsdag, 24 Mars 2010

Ständigt pratas det i media om att mikrolån är jättefarligt och att tar man sådana så är det nästan helt säkert att man kommer att få väldigt stora skulder. Denna skräckbild stämmer ju inte riktigt med verkligheten men det är vad media vill få oss att tro verkar det som. Speciellt gäller detta då för ungdomar.

Hittade nu lite spännande siffror som faktiskt visar att SMSlån inte är den största boven när det gäller att skuldsätta unga människor.

 
Kostar det att ansöka?
Måndag, 22 Mars 2010

Jag tog för ett litet tag upp hur viktigt det är att kolla upp kostnaderna hos en långivare innan ansöker om ett lån. Då pratade jag enbart om att det är viktig att kolla upp totalkostnaderna innan du lånar. Detta stämmer ju självklart men nu kom jag på att jag glömde bort en till sak som man bör ha koll på innan en ansökan skickas in.

 
Håll koll på ekonomin
Söndag, 21 Mars 2010

Tittade nu några dagar senare på veckans avsnitt av Lyxfällan. Detta är enligt mig ett mycket intressant program som tar upp många tänkvärda saker och inte bara för dem som redan nu har dålig ekonomi.

Ser du på programmet inte bara med "nöjesögonen" utan även tänker till lite när du tittar kan man snappa upp många bra tips oavsett om ekonomin är bra eller dålig för tillfället.

 
Lista på oseriösa långivare
Tisdag, 16 Mars 2010

När jag besökte en blogg om SMSlån så hittade jag en lista på långivare som inte kan räknas som seriösa. Denna lista har jag inte sammanställt alls och därför kan jag inte säga helt och hållet att den är rätt. Men jag tyckte ändå att den var tillräckligt intressant för att posta här på vår blogg också

 
SMSlånens ursprung
Måndag, 15 Mars 2010

Kanske var det så att SMSlånen kom till landet i mitten av förra årtiondet. Att detta var en naturlig utveckling kan man ju klart förstå när man tittar på denna reklamfilm från 1990-talet.

En liten notering är även vad söta mobiltelefonerna var i början när de slog igenom. Stora som en halv buss och med en fin liten antenn.

 
Kolla noga innan du tar ett SMSlån
Söndag, 14 Mars 2010

Det pratas som alltid mycket om SMS och Mikrolån. Läser du kommentarer på många sidor så finner man många som bara vill förbjuda dem för att det är så dyrt. Detta är inte min inställning till det hela.

Jag tycker att folk ska få ha rätt att själva ta ett beslut ifall de vill låna pengar eller ej. Det är inte staten som ska gå in och säga att vi tycker att det är för dyrt att betala några hundra kronor för att få låna ett par tusenlappar.

 
Allt om lån utvecklas
Torsdag, 11 Mars 2010

En tid har vi här på Allt om lån koncentrerat oss på att få in flera artiklar på sajten för att täcka upp luckor som finns i utbudet (luckor som finns kvar men som blir mindre och mindre). Nu har vi den senaste tiden även jobbat med att förbättra andra delar av sajten.

 

 
Freedom Finance har börjat med billån
Lördag, 06 Mars 2010

Freedom Finance som du kan se lite överallt på denna sajt då de tidigare har erbjudit allt från mindre privatlån upp till stora bolån har numera även börjat med billån. Detta i sig kanske inte låter direkt spännande men det finns en sak som skiljer Freedom Finance från de andra långivarna som är klart intressant.

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg