Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Låna trots skulder hos Kronofogden
Måndag, 06 September 2010

Till denna sajt får vi ofta frågor om man kan låna pengar om man har skulder hos Kronofogden eller ej. Tyvärr är detta något som ofta är svårt att få då de allra flesta långivare har som regel att de inte lånar ut pengar till personer som har skulder hos Kronofogden. Detta gäller ofta även för de långivarna som annars erbjuder lån till personer som har betalningsanmärkningar.

Anledningarna som långivarna har till att icke godkänna dessa ansökningar är tämligen ointressanta utan det räcker med att konstatera att så är fallet.

 
Minskning av obetalda SMSlån
Lördag, 04 September 2010

Det är inte ofta det kommer positiva nyheter om SMSlån eller andra mikrolån i media. Men nu har faktiskt lite bra statistik presenterats. Det är nämligen så att antalet obetalda SMSlån som föranledde att långivarna ansökte om betalningsföreläggande hos Kronofogden har minskat kraftigt.

 
Riksbanken höjer lite till
Fredag, 03 September 2010

Som alla förväntat sig så har Riksbanken valt att höja reporäntan med ytterligare 0,25 %. Nu kommer den att ligga på 0,75 %. Detta är helt enligt den planen de lagt upp för reporäntan under de närmaste åren.

 
SBAB funderar över taket
Måndag, 30 Augusti 2010

Från och med oktober börjar ju det nya bolånetaket på 85 % att gälla. Tanken med detta är ju att folk verkligen bara ska låna om de har en ekonomi som klarar av betalningarna.

Nu finns det tecken på att bolåneinstituten kommer att kringgå detta då de kommer att erbjuda kunderna större blancolån istället för att det hela ska gå ihop sig. ”Vi ser naturligtvis över möjligheten att kunna göra kompletterande lösningar för de kunder som har andra behov som sträcker sig över 85 procent", säger t ex SBAB:s kommunikationschef Lena Hedlund.

 
Konsumentverkets granskning
Tisdag, 24 Augusti 2010

Tidigare på året har Konsumentverket granskat 29 SMSlåneföretag. 29 som nästan är alla som finns för tillfället här i landet. Denna granskning gjordes som vi tidigare skrivit om pga att företagen erbjöd räntefria lån till en engångsavgift. Detta är något som strider mot reglerna som säger att all vinst måste tas ut i form av ränta. Avgifterna som låneföretagen tog ut får bara täcka deras direkta kostnader för ett lån. Alltså skulle de tidigare inte ha tjänat några pengar men haft väldigt höga omkostnader.

 
Är det sommar eller?
Torsdag, 05 Augusti 2010

Svaret på den frågan är trevligt nog fortfarande ja. Dock innebär det som ni kanske märkt att vi här på sidan har varit lite mindre aktiva än vanligt. Därför har det kommit in lite färre blogginlägg än vanligt och det kanske är så att vi inte svarat lika snabbt på mail. Det är ju trevligt med lite semester.

 
Bolånetaket
Tisdag, 13 Juli 2010

Nu har det blivit klart att Finansinspektionen beslutar om ett bolånetak på 85 %. Detta var ju inte direkt något överraskande beslut utan alla hade förväntat sig efter förvarningen tidigare.

Tidigare låg detta tak på 90 % och det betyder att man numera behöver ordna ytterligare 5 %. Antingen måste man då ha mer kontanter sparade eller så måste man ta mer i topplån för att få ihop pengarna som krävs.

 
Vad innebär höjningen av reporäntan?
Måndag, 05 Juli 2010

Vi har tidigare här tagit upp vad följderna blir när Riksbanken höjer reporäntan som de nu gör. Nu valde de en höjning på 0,25 % till 0,50 %. Lite snabbt kan man säga att det betyder att alla lån som är rörliga eller nya lån kommer att gå upp med 0,25 %.

 
Det finns annat på sommaren att göra
Måndag, 28 Juni 2010

Det finns visst annat att göra än att låna pengar nu på sommaren. Detta kan man klart märka när man tittar på antalet besökare vi har på sidan. För det är så att vi har bra mycket färre besökare nu under sommarmånaderna.

 
Tveksam tjänst
Onsdag, 23 Juni 2010

Driver man en sajt som Alltomlån.com är det ganska naturligt att man även följer bloggar inom detta område. Och i just en sådan hittade jag en mycket intressant artikel som varnade om en tvivelaktig tjänst.

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg