Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

EU föreslår skärpningar av bolånereglerna
Tisdag, 05 April 2011

EU-kommissionen har lagt ett förslag om att dels skärpa reglerna för bolån men även vill de har ett mer likvärdigt system inom hela unionen.

 
Kan man låna med anmärkning, utan jobb osv?
Torsdag, 24 Mars 2011

Vi får lite då och då mail hit till sidan från personer med anmärkningar eller som inte har något jobb som säger att vi lurar dem då vi säger att man får låna pengar om man är i en sådan situation.

 
Belåning av bostad för renovering och konsumtion
Tisdag, 22 Mars 2011

SEB har undersökt med hjälp av Demoskop hur många som belånar sin bostad för att finansiera renoveringar eller konsumtion. Demoskop fråga 1 000 personer om deras vanor. Av dessa hade 518 bolån. Här kan du läsa vad de kom fram till.

 
Binda räntan eller ej. Den ständiga frågan
Tisdag, 08 Mars 2011

Det är ett genomgående tema här i bloggen att jag tar upp det där med att binda sina bolån eller ej. Denna gången tänker jag dela med mig av några citat från folk som jobbar med detta.

 
Har vi en bostadsbubbla?
Måndag, 28 Februari 2011

Det kommer som vanligt numera rapporter om att vi har en bostadsbubbla i detta land. Dessa säger att när räntorna går upp kommer folk att få svårt att klara av sina betalningar på husen.

 
Ny säsong av Lyxfällan
Fredag, 25 Februari 2011

Då var ett av mina favoritprogram igång igen med en ny säsong. Ska bli intressant att följa Lyxfällan denna säsong och se om man kan lära sig lite nya saker.

 
Ny höjning av reporäntan
Onsdag, 16 Februari 2011

Nu höj reporäntan igen så som alla hade förväntat sig. Denna gången är höjningen 0,25 %. Detta innebär att räntan för närvarande ligger på 1,50 %.

 
Lån trots Kronofogden
Måndag, 07 Februari 2011

Att få låna trots problem hos Kronofogden behöver absolut inte vara omöjligt. Det hela handlar till stor del om hur problemen ser ut. Det är även en fråga om hur man definierar att vara hos Kronofogden. Vi ska här titta lite närmare på detta.

 
Bolånetaket har haft effekt
Måndag, 31 Januari 2011

En kategori av person som borde ha ganska bra koll på ifall bolånetaket har haft någon effekt är mäklarna. Dessa är ju lite lagom inblandade i handeln med hus. Nästan 60 % av dessa har i en undersökning nu sagt att taket har haft en påverkan.

 
Färre hamnar hos Kronofogden pga mikrolån
Tisdag, 25 Januari 2011

Här kommer det lite trevlig statistik för oss som har lite koll på det där med mikrolån. Det är nämligen så att det under 2010 var betydligt färre som hamnade hos Kronofogden med obetalda mikrolån.

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg