Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Bli av med skulder - Del 3
Måndag, 19 September 2011

Har du kommit så här långt med jobbet att bli av med skulderna är du på mycket god väg. Under detta steg gäller det till stor del att mest hänga med.

 
Är det bra presenter i Lyxfällan?
Fredag, 16 September 2011

Det senaste avsnittet av Lyxfällan fick mig att fundera på ifall presenterna som deltagarna alltid är direkt bra.

 
Bli av med skulder - Del 2
Söndag, 11 September 2011

Här kommer nästa del i vår serie om att bli av med skulder.

 
Äntligen en ny säsong av Lyxfällan
Fredag, 09 September 2011

Jag har väntat ganska länge på den nya säsongen av Lyxfällan. Det positiva var dock att jag hade missat eventuell reklam eller liknande för den nya säsongen så det blev en trevlig överraskning när jag läste tidningen på eftermiddagen.

 
Reporäntan blir kvar på samma nivå
Torsdag, 08 September 2011

Riksbanken kom igår med ett besked som sa att reporäntan blir kvar på samma nivå som tidigare.

 
Skulle bloggat om reporäntan idag
Onsdag, 07 September 2011

Idag kom Riksbanken med ett nytt besked när det gäller reporäntan. Men hur intressant är det en dag som idag egentligen? Idag tänker vi istället på Stefan Liv.

 
Bli av med skulder - Del 1
Måndag, 29 Augusti 2011

Det allra första steget i vår metod är att skaffa sig en bra överblick över hur situationen ser ut för tillfället. Detta gör du genom att räkna ut exakt vad pengarna går till. Allra bästa är att sätta upp en budget. Följ länken här innan till tips om ställen där du kan få hjälpa att sätta ihop en budget.

Tanken lite kort är att du listar alla kostnader för att se vart pengarna exakt går till. Då kanske man t ex märker att onödigt mycket pengar går till diverse inköp. Alltså finns det kanske här pengar att spara in och istället lägga på viktigare saker.

Det du sedan ska göra är att ta kontakt med alla som har fordringar på dig för att försöka få till en uppgörelse med dem. Detta kan vara att t ex sänka ränta eller att du kan återbetala skulden i ett lite lägre tempo. När du har pratat med dessa vet du exakt hur mycket pengar som varje månad måste betalas. Denna minimumsumma ska du sedan betala varje månad.

Når du upp till denna nivå så kommer det inte att bli några större problem som t ex Kronofogden. Betalningsanmärkningar och liknande vill man ju gärna undvika varför det är värt att leva snålt ett tag för att slippa detta.

Nästa vecka ska vi ta upp vad nästa steg i vår metod är.

 
Positivt för mikrolån
Lördag, 27 Augusti 2011

Nu har det kommit ytterligare positiv statistik när det gäller antalet ansökningar om betalningsföreläggande som gäller mikrolån.

 
Tips för dig som vill komma ur skuldfällan
Måndag, 22 Augusti 2011

Att vi även driver en sajt som heter Ekonomi-portalen.com är inte någon överraskning för dig som besöker denna sida lite då och då. Ekonomi-portalen är en mycket bredare sajt än Alltomlån.com då vi här försöker hålla oss till lån och saker runt detta ämne. Ekonomi-portalen har som sagt var mycket mer innehåll och t ex hittar du där en bra guide för dig som har problem att få ihop kostnaderna varje månad.

 
Budget är en bra idé
Söndag, 14 Augusti 2011

Jag har här tidigare pratat om att det är bra göra en budget. Denna ger dig de allra bästa förutsättningarna för att få ekonomin att gå ihop på ett bra vis.

 
<< Första < Föregående 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020