Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Skatteverket hittar lite pengar
Torsdag, 14 Mars 2013

Skatteverket jobbar inte överraskande nog med att dra in pengar som folk är skyldiga dem. Att dra in pengarna från andra länder är inte alltid lika enkelt. Men förra året lyckades iaf verket dra in cirka 800 miljoner kronor som fanns utomlands.

 
Varför det är viktigt att betala tid
Söndag, 17 Februari 2013

Kronofogden släppte precis statistik över hur många ansökningar som kommit in till dem totalt under förra året. Totalt kom det in 2 % fler ansökningar under förra året jämfört med året innnan.

 
Ska man ge volymrabatt på bolån?
Söndag, 10 Februari 2013

Detta är en intressant fråga som de olika bankerna förhåller sig lite olika till. T ex så ger Skandiabanken en rabatt på 0,3 % för en person som lånar över 2 miljoner jämfört med någon som lånar under en miljon kronor.

 
Kronofogden har släppt statistik för mikrolån under 2012
Söndag, 03 Februari 2013

Kronofogden har nu släppt statistik angående hur många låntagare som har tagit mikrolån och fått problem att betala tillbaka dem under 2012.

 
Många hos Kronofogden pga studielån
Onsdag, 23 Januari 2013

Många av oss har studerat och därmed tagit studielån för att klara av detta ekonomiskt. Tyvärr är det många som hamnar hos Kronofogden pga dessa lån.

 
Otroligt dålig undersökning av Länsförsäkringar om priset på SMSlån
Måndag, 14 Januari 2013

I början av december gick Länsförsäkringar ut med resultatet av en undersökning som visade att tre av fyra svenskar inte vet hur stor den faktiska kostnaden för ett SMSlån är.

 
Stort bolån = färre amorterar
Torsdag, 10 Januari 2013

Det är lite intressant vilka det är som är flitigast när det gäller att amortera på sina bolån. Det vore ju enkelt att tro att de som har stora lån vore intresserade av att få ner dessa.

 
Bra exempel på varför effektiv ränta inte fungerar för mikrolån
Fredag, 04 Januari 2013

Som en del av arbetet med denna sida ingår det att kolla runt på de olika långivarna som erbjuder mikrolån. När jag besökte en sådan fick jag se ett bra exempel på varför det inte alls fungerar med effektiv ränta för mikrolån.

 
Sämst betyg för Nordea
Torsdag, 27 December 2012

I en undersökning som Svenskt kvalitetsindex har gjort så får Nordea sämst betyg av de svenska bankerna.

 
Huslån utan kontantinsats
Torsdag, 06 December 2012

För några år sedan var det inte alls omöjligt att få ett bolån som täckte om inte hela kostnaden så iaf nästan hela vägen. Detta är dock väldigt svårt numera då det finns regler som säger att belåningsgraden inte får vara högre än 85 %.

 
<< Första < Föregående 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg