Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lånblogg - Blogg om finans, ekonomi och lån

Här kommer det flera gånger varje vecka nya blogginlägg som handlar om lån, ekonomi och sådant som kan påverka eller kopplas till dessa saker. Du är välkommen att läsa vår blogg och får gärna även kommentera och diskutera sådant som skrivs. Kommentera gör du genom att klicka dig in på en artikel och skriva din kommentar längst ner på sidan. Gamla inlägg hittar du i kategorierna i menyn.

Nyheter eller rättare sagt avsaknaden av dem
Onsdag, 02 April 2014

Det är lite intressant att försöka blogga på en sida som detta. I huvudsak är ju tanken att ta upp nyheter som händer inom lånebranschen. Sedan tillkommer det ju självklart en del andra saker när man har tankar på något speciellt.

 
Vad kostar det egentligen att låna?
Söndag, 30 Mars 2014

Det kostar ju som bekant pengar att låna men den intressanta frågan är hur mycket det egentligen kostar per månad. Självklart är det riktigt svårt att säga exakt på kronan hur mycket det kostar i förväg då räntor sätts individuellt osv. Men jag ska här lite några vanliga lånetyper och vad det ungefär kan tänkas att kosta. Alla siffror här är innan ränteavdraget på 30 %.

 
Namnet gör mycket
Torsdag, 20 Mars 2014

Tittar man på de olika lånetyperna som finns på marknaden så har de allra flesta namn som tydligt visar vad det är för något lån som är på gång. Dock finns det en låntyp som inte direkt är lika uppenbar.

 
Vi förbättrar våra artiklar
Söndag, 16 Mars 2014

I våra ögon har vi bra artiklar på denna sajt. Speciellt om man jämför med många av våra konkurrenter. Sen ska det klart sägas att det finns ett antal andra seriösa aktörer som har artiklar som också håller ordentlig klass.

 
Färre mikrolån till Kronofogden
Söndag, 09 Mars 2014

Statistiken för hur många lån som går vidare till Kronofogden är lite intressant. För den har gått lite upp och ned under de senaste åren, trevligt nog är den nu iaf på väg åt rätt håll.

 
Kreditprövningen fungerar tydligen inte
Lördag, 01 Mars 2014

I torsdags var det första avsnittet av den nya säsongen av Lyxfällan. Ett program som jag brukar följa och skriver om här lite då och då. Ibland kan det finnas bra idéer att plocka upp och ibland blir man bara irriterad.

 
Varför man ska jämföra mikrolån / SMSlån
Söndag, 23 Februari 2014

Egentligen kan det låta ganska självklart att jämföra olika långivare innan man tar ett lån av något slag. Detta gäller om något lite extra för just mikrolån.

 
Dyrt att spela Super Bowl
Fredag, 07 Februari 2014

Super Bowl som var natten till måndags tittade jag med glädje på. Jag höll t o m på Seattle så det blev ju ett drömresultat där. Någon som hade det lite tungt var Peyton Manning som inte bara förlorare utan även fick betala en massa skatt.

 
Jag spår framtiden för utlåning av privatlån
Söndag, 02 Februari 2014

En intressant utveckling som man har kunnat se de senaste åren är att det har kommit in betydligt fler aktörer som jobbar med att förmedla privatlån. Vilket jag ser som något positivt och som kommer att fortsätta.

 
Lån är avancerat fast ofta inte alls
Fredag, 24 Januari 2014

Funderar man på att låna pengar för första gången kan det vara lite skrämmande då det faktiskt finns ganska mycket olika ord osv som är bra att veta vad de betyder.

 
<< Första < Föregående 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Nästa > Sista >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Nya blogginlägg