Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Banklån utan säkerhet

När man ska ansöka om ett lån finns det lite olika typer av lån som man kan söka. Ett av dessa är ett banklån utan säkerhet. Vad ett banklån utan säkerhet egentligen är kan du läsa har nedan. Du kan även lite längre ner på sidan hitta länkar till banker som erbjuder denna typ av lån. Vi har där även lagt in vilka räntor som de tar ut för ett lån av detta slag.

Banklån utan säkerhet - Vad är säkerhet?

När man läser att ett banklån är utan säkerhet låter det ju lite farligt. Nu är det dock inte så farligt egentligen utan det är mer att man har valt ett litet olyckligt ordval. Denna typ av lån har även flera namn och du har kanske istället stött på privatlån eller blancolån som är exakt samma form av lån, det är bara namnet som skiljer.

Säkerhet innebär nämligen att du som låntagare inte behöver erbjuda långivaren något som de kan ta tillbaka om du inte skulle klara av att betala tillbaka din skuld. Detta innebär att det inte är några större skillnader på att banklån som är utan säkerhet mot ett som är med säkerhet om du bara betalar tillbaka som du ska.

Som exempel på lån med säkerhet kan man nämna ett huslån där du har ditt hus som säkerhet. Detta innebär att banken kan kräva att huset säljs om återbetalningarna inte följs som de ska och att pengarna från detta går till att betala tillbaka lånet. Nu får man ju självklart hoppas att detta aldrig händer.

Vad blir då skillnaden mellan lån med säkerhet och ett utan?

Nackdelen med ett lån utan säkerhet är att du som låntagare ofta får betala en lite högre ränta. Anledningen till detta är att långivarna inte kan känna sig lika säkra på att få tillbaka sina pengar. Tar du ett lån utan säkerhet och inte klarar av att betala tillbaka riskerar banken att förlora alla pengarna. För att skydda sig från detta tar de därför vanligtvis ut en lite högre ränta på att banklån utan säkerhet.

Hur hög ränta som det blir för ett lån styrs av många olika faktorer. Ett större lån har exempelvis nästan alltid en lägre ränta och även ifall du väljer en längre amorteringstid kan det påverka. Sedan påverkar även hur din ekonomi ser ut då långivarna ofta sätter räntorna individuellt. En lånsökande som då har en stark ekonomi kan med stor sannolikhet även få till en lägre räntenivå och då tvärtom för någon med sämre ekonomi.

Banklån utan säkerhet - Hur mycket kan man låna?

Oftast när man pratar om ett banklån utan säkerhet tänker man på ett vanligt privatlån. Ett privatlån innebär att du normalt kan låna mellan 10 000 kr och 350 000 kr. Återbetalningstiden kan du välja själv och valet ligger normalt mellan 1 - 12 år.

En annan typ av lån utan säkerhet är mikrolån som också kan räknas in här. Dock är det inte den mikrolån man brukar prata om när man tänker på banklån utan säkerhet.
Vill du läsa mer om mikrolån kan du göra det här istället.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst