Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Ränta billån

Vid köp av en bil är det väldigt vanligt att man lånar pengar för att finansiera köpet. Eftersom lånet ofta är på en relativt stor summa är det intressant att hitta ett billån med så bra ränta som möjligt. En ny bil kostar ofta en bra bit över 200 000 kr och det mesta av detta finansieras oftast som ett lån. Skiljer det då några procent i räntesats kommer detta på några år att bli en ansenlig summa.

Hur stor är ränta på ett billån?

Det går inte att säga en exakt nivå på räntorna för billån då dessa hela tiden förändras. Det man dock kan göra är att prata lite allmänt om vilken nivå räntan på ett billån brukar ha i förhållande till andra typer av lån.

Lite snabbt kan man säga att räntan på ett billån är hyfsat låg, det är inte den allra lägsta men långtifrån den högsta. Anledningen till att det är en hyfsad låg ränta är att lånet har säkerhet i form av bilen som köps in. Detta gör att banken känner sig trygga när de lånar ut pengarna då de vet att lånesumman kan krävas in ifall betalningarna inte skulle skötas. Bilen får då helt enkelt säljas och pengarna från den försäljningen används för att betala tillbaka lånet.

Att det inte är den allra billigaste formen av lån har att göra med att ett bolån anses ännu tryggare i bankens ögon. I bankens ögon är det säkrare att ett hus ska hålla sitt belåningsvärde än att en bil ska göra detta.

Dock är räntan på ett billån klart lägre än vad den är på t ex privatlån som inte har någon säkerhet. Kollar du därför upp de olika alternativen när du köper en bil så ska du kunna känna dig ganska trygg i att du inte betalar en alldeles för hög ränta.

Billån i form av huslån

Ett litet tips för dig som äger ett hus som inte är fullt belånat är att kolla upp möjligheten att öka på eller ta ut ett lån på bostaden istället för ett rent billån. Kan du detta kommer du normalt undan med en lägre ränta plus att du har större valmöjligheter att välja återbetalningstid. Det finns nämligen inga krav ifall du lånar på detta sätt att pengarna just ska gå till själva bostaden, något som passar dig som vill köpa en bil mycket bra.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

Alltomlån hjälper dig att hitta ett bra billån

Nedan finner du långivare som erbjuder billån. Du kan se ränta så att du kan jämföra och hitta billiga billån, löptid och möjligt lånebelopp. För mer information kan du besöka vår stora jämförelse av billån.

Långivare Ränta Löptid Lånebelopp
SwedbankSwedbank3.49 %2 - 8 år24000 - 280000 kr
NordeaNordea3.75 %1 - 8 år50000 kr -
Freedom FinanceFreedom Finance4.95 - 9.95 %1 - 6 år5000 - 600000 kr
MyMoneyMyMoney4.95 - 8.95 %1 - 6 år1000 - 500000 kr
SantanderSantander10000 %? kr -

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst