Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Medlemsbillån

Att vara sugen på en ny bil är något väldigt naturligt. Vem är helt enkelt inte intresserad av att skaffa en ny fin bil? Sen att gå vidare och köpa en bil är ju något helt annat än att vara lite sugen. Men om det är så att du ska köpa en ny bil och är medlem i något fack kan det vara intressant att veta att du ofta kan få ett mer förmånligt lån. Lånet som du isf kan söka brukar man kalla för medlemsbillån.

Har facket avtal med banken?

Det första du måste göra är att kolla om din bank har ett avtal med det facket som du är medlem i. Olika banker har avtal med olika fackföreningar. Har din vanliga bank inget avtal med ditt fack är värt att kolla upp andra banker för att se om de har ett medlemsbillån som fungerar för dig.

Fördelar med medlemsbillån

I grund och botten är ett medlemsbillån samma sak som ett vanligt billån. Det som gör ett medlemsbillån till ett bättre lån än ett vanligt billån är att det normalt är billigare. Räntan ligger ofta på lägre nivå och det kan även vara så att vissa andra avgifter som t ex uppläggningsavgifter försvinner.

Hur ett medlemsbillån fungerar

Som vi tidigare skrev fungerar ett medlemsbillån i princip som ett vanligt billån. Detta innebär att du normalt kan låna upp till 80 % av bilen pris. De resterande 20 % av kostnaden får du betala kontant antingen genom pengar som du har eller skaffar på annat vis eller genom att byta in en bil som genererar pengarna som krävs.

Återbetalningstiden ligger sedan normalt någonstans mellan 2 och 7 år. Hur lång tid den ska ligga på kan du oftast själv bestämma, det som kan påverkar är dels din ekonomi och åldern på bilen. Är det inte någon väldigt speciell bil som du ska köpa bör den heller inte vara mer än 12 år när hela medlemsbillånet har betalats tillbaka.

Vidare för att få söka ett medlemsbillån brukar det krävas att bilen du köper säljs av en auktoriserad bilhandlare. Vill du köpa en bil privat får du istället skaffa ett vanligt privatlån för att finansiera bilköpet. Du ska även har varit medlem i facket i minst 6 månader för att få söka ett medlemsbillån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst