Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Husvagnslån

Ska du köpa en husvagn är det också troligt att du är ute efter ett husvagnslån. Trevligt nog går det också att ta ett lån där du har din husvagn som säkerhet . Att du kan ha husvagnen som säkerhet för stora delar av lånet medför ju att räntan blir lägre.

Lån med säkerhet är ju något man kan ansöka om när man köper något av ett större värde som banken anser fungerar som säkerhet för lånet. Vanligt är t ex att man har ett hus som säkerhet för ett lån.

Vilka villkor gäller för ett husvagnslån?

Som med alla lån är det viktigt att hålla koll på villkoren som gäller för ett husvagnslån. Här kan du läsa lite snabbt om några saker som är bra att veta om du planerar att låna pengar.

Husvagnen som säkerhet

Tråkigt nog går det inte att låna hela köpesumman med husvagnen som säkerhet. Vanligtvis kan du bara låna upp mot 80 % av kostnaden med husvagnen som säkerhet. Det är på detta vis för att banken ska kunna känna sig trygga i att få tillbaka de utlånade pengarna ifall något oväntat skulle inträffa.

De 20 % som är kvar måste därför betalas direkt vid köpet av husvagnen. Denna summa kan du t ex få in genom ett inbyte eller om du har pengar sparade. Har du inte möjlighet att byta in något eller saknar besparingar för att klara av denna summa så går det att låna pengar till detta. Det lånet kommer då att bli ett lån utan säkerhet.

Lån utan säkerhet är lite dyrare att skaffa men det kan vara ditt ända val om köpet av husvagnen ska gå igenom. T ex kan du ta ett klassiskt privatlån som bankerna erbjuder där du kan låna upp mot 350 000 kr.

Auktoriserad handlare

Bankerna brukar kräva att husvagnen du köper sälja utav en auktoriserad handlare. Köper du den privat kan du därför inte räkna med att få ett husvagnslån. Så om du ska köpa den privat måste du troligen få fram pengar på något annat sätt.

Låneperiod

Det är ganska fritt för dig att välja låneperiod. Bankerna brukar låta sina kunder välja fritt mellan ett ca 2 - 15 år långt husvagnslån. Bankerna kan ha lite förslag eller krav beroende på hur din ekonomi ser ut. Är ekonomin dock bra kan du välja helt fritt.

Fördelen annars att betala tillbaka lånet snabbt är att den totala kostnaden kommer att bli betydligt lägre då du inte betalar ränta under lika lång tid. Nackdelen är att betalningen du måste göra varje månad är ganska stor. Fördel och nackdel med ett längre lån är därför tvärtom. Det blir dyrare men månadskostnaden blir lägre.

Du får helt enkelt fundera på vad din ekonomi dels klarar av och hur du själv vill att återbetalningen ska gå tillväga.

Var hittar man ett husvagnslån

Tyvärr är det nästan bara de större bankerna som erbjuder denna form av lån. Sen är det inte säkert att de kallar lånet för ett husvagnslån utan det kan t ex vara så att lånet kallas för fritidslån eller något likande. Alla större banker kan iaf tänka sig att låna ut pengar till ett husvagnsköp bara att de kallar det för lite olika saker.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst