Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Fritidslån

När man talar om fritidslån talar man normalt om ett lån som är tänkt att hjälpa till vid köp av t ex en husbil, husvagn, snöskoter eller motorcykel. Som du snabbt märker är detta alla lån som hos andra långivare kan heta helt andra saker.

Eftersom lånet är tänkt att användas för att köpa en dyrare fritidsvara kan lånet inte sökas för några andra saker alls. Det är t ex så att saken du köper och lånar pengar för även kommer att stå som säkerhet (pant) för hela lånet. Detta innebär att ifall du inte betalar tillbaka som du ska kan långivaren kräva in säkerheten som betalning för lånet.

Villkor för fritidslån

Vanligtvis går det inte att låna mindre än 40 000 kr om det är ett fritidslån du är ute efter. Är du intresserad av att köpa t ex en snöskoter som kostar mindre kommer du troligen få söka ett privatlån istället.

Vilken typ av fordon du köper kommer att påverka hur lång lånetiden kan vara. Standard är dock att det max ligger mellan 2 – 15 år.

Du kan inte låna 100 % av beloppet med fordonet som säkerhet utan du måste betala cirka 20 % själv i en kontantinsats. Hur du betalar kontantinsatsen är helt upp till dig, t ex kan du betala genom ett inbyte, kontanter eller ett annat lån där fordonet inte står som säkerhet. Bäst är självklart ifall inga ytterligare pengar behöver lånas.

Du kan söka ett fritidslån både för ett nytt fordon och ett begagnat. Det viktiga är bara att de säljs av en auktoriserad handlare. Ska du köpa fordonet privat får du räkna med att ta ett lån av annan typ så som privatlån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst