Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kort
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Mastercard & Visa

När det gäller kort här i Sverige så tänker man främst på två aktörer och det är Mastercard och Visa. Vi ska här väldigt kort ta upp lite om dessa olika företag.

Mastercard

Mastercard är ett företag som startades 1966 i USA då en samling banker gick ihop och bildade detta företag. Tanken var att starta en konkurrent till det kortet som Bank of America stod bakom, detta kort som numera är Visa. En lite rolig detalj är att företagets huvudkontor ligger på en plats i USA som heter Purchase, något man får säga är lite passande för ett kortföretag.

Mastercard erbjuder ett antal olika typer av kort så som kreditkort, bankkort och betalkort. T ex kan du läsa en artikel som vi har skrivit om deras Maestrokort. Ett kort som till stor del inriktats mot personer som ännu inte är myndiga. De är tillsammans med Visa de två största aktörerna på den svenska marknaden och korten som de ger ut täcker in de allra flesta behov som kan uppstå.

Visa

Det första kortet från denna koncern kom ut redan 1958, då under namnet Bank AmeriCard. Anledningen till detta namn var att det var just Bank of America som låg bakom kortet. Kortet bytte sedan 1976 namn till just Visa som vi är vana vid nu. I Europa är Visa en medlemsägd organisation.

Det är inte Visa själva som ställer ut några kort utan istället licensierar man sina medlemmar att få använda deras logotyp och att korten ska fungera i deras nätverk. På samma sätt som Mastercard är heltäckande är även Visa detta. Du hittar allt från enkla kort som kan användas för att betala till deras Infinitekort som kräver att en kortinnehavare har en inkomst på ca 2 miljoner kronor per år.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.