Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Kort
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Guide - Jämförelse

Här kan du jämföra olika kreditkort. Använd drop down menyerna för att välja kreditgräns och typ av kreditkort du vill jämföra. Kolla även om du vill ha något filter. All data uppdateras automatiskt när du ändrar saker.

Effektiv ränta - Den totala kostnaden för din kredit när du handlat på kortet. Gäller endast ifall du inte betalar tillbaka inom räntefria perioden.

Kreditgräns - Hur stor kredit du kan ha - alltså hur mycket du kan handla för innan det är stopp.

Uttag Sverige - Kostnad för att ta ut pengar i en automat inom Sverige. Det är ofta ett annat pris om du vill ta ut pengar i utlandet.

Korttyp - Vill du ha en viss typ av kort - Visa, Mastercard etc. Du kan se vilken typ ett visst kort är.

Årsavgift - Årliga avgiften för ditt kreditkort. Påverkar givetvis vilket kort som är billigast totalt.

Räntefritt - Antal dagar du har på dig att återbetala de pengar du handlat för. Ifall du återbetalar inom tiden slipper du ränta.

Jämförelse av kreditkort

Välj kredit och vilken korttyp du vill jämföra:
Aktivera filter för att endast visa kreditkort som passar dig:

Jämföra kreditkort / betalkort

Här finner du vår mer omfattande jämförelse av kreditkort och betalkort. Här har vi försökt att samla ett ganska stort utbud av kreditkort / betalkort att jämföra. Vi har t ex med korten som alla de större bankerna erbjuder. Du hittar sådant som effektiv ränta (hur mycket det kostar totalt att ha en kredit på kortet), kortavgift, hur många dagar du har på dig att betala tillbaka pengarna innan du måste börja betala ränta och vilken kreditgräns de olika korten har. Välj kreditgräns och typ av kort som du vill jämföra och kör igång.

Jämför kreditkort innan du bestämmer dig

Innan du skaffar ett kreditkort eller betalkort är det viktigt att jämföra villkoren från de olika alternativen. Det skiljer t ex ofta ett antal procent i effektiv ränta mellan de billigaste korten och de dyraste. Sen är det ofta så att det är frågan om lite olika typer av kort då det skiljer en del i vilka förmåner som medföljer.

Vår jämförelse här är mest inriktad på kreditkort. Vi har några betalkort men dessa är inte lika vanliga. Det vi inte jämför här är bankkort då dessa normalt skaffar hos den bank som du redan har ditt konto hos, priserna brukar inte skilja speciellt mycket på dessa heller.

I jämförelsen här hittar du i princip alla kreditkort som de större bankerna erbjuder, du hittar också kort från ett antal andra lite mindre aktörer. Du hittar sedan enkelt vilken effektiv ränta, kreditgräns, årskostnad osv som korten har. Använder du vår jämförelse så får du snabbt en god överblick över vilka kort som är billigast. Du kan sedan trycka på en av länkarna vid den utgivare som passar dig bäst så kommer du direkt till deras webbsida där du kan läsa mer om kortet och sedan skicka in en ansökan om du önskar.

Lite att tänka på:

  • Effektiv ränta är den siffra som man får när man räknar in alla kostnader som följer med när pengar lånas. Summan räknas sedan ut på årsbasis. Detta gör att effektiv ränta är ett bra sätt att jämföra olika likvärdiga kreditkort.
  • Tänk på att jämföra kortavgiften. Har du t ex inte tänkt att utnyttja möjligheten att inte betala tillbaka köpen direkt kan det vara bättre med ett kort med lägre årsavgift men högre ränta.
  • Det är skillnad på kreditkort och betalkort. Har du ett betalkort kommer du att varje månad få en faktura som ska betalas i sin helhet. Skillnaden med kreditkort är att du inte behöver betala hela summan direkt utan kan låna pengarna och betala ränta på dem.
  • Det finns ofta olika förmåner med kreditkort så som t ex rabatt på bensin eller bonus på de pengar du handlar för. Detta skriver vi inte ut i jämförelsen men kan vara något att undersöka ifall du funderar på ett par olika alternativ. Denna info finns alltid på utgivarens hemsida.
  • Tänk på att ett kreditkort egentligen är samma sak som ett lån. Därför är det viktigt att sköta betalningarna som planerat då det annars kan tillkomma onödiga och stora kostnader. Det kan även till slut leda till Kronofogden och betalningsanmärkningar.
Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.