Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Jämför Banklån
Jämför Billån
Jämför Bolån
Jämför Privatlån / Blancolån
Jämför Kontokredit / Onlinekredit
Jämför SMSlån / Mikrolån
Jämför låneförmedlare
Jämför lån med betalningsanmärkning
Jämför snabblån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Jämför snabblån

Ibland kan man behöva ett extra tillskott på kontot med kort varsel. T ex om man får ett akut behov, någon slags oförutsedd utgift som måste betalas snarast eller kanske om man verkligen vill ha något och inte har tålamodet att vänta. Det är då ett snabbt litet lån kan vara ett alternativ - för att få ett snabbt tillskott i kassan. Här jämför vi ett större antal lån av typen snabblån, där man ofta har pengarna på kontot samma eller nästa dag. Många av lånen är kontokrediter, där du kan fylla på ditt lån upp till kreditgränsen när du vill.

Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

Bra att veta om snabblån

Ett snabblån handlar givetvis mycket om att få pengarna snabbt, så som namnet föreslår. De flesta långivare som sysslar med snabblån erbjuder små lån på mellan ca 500 kr och 15 000 kr där du vanligen lånar under en kortare period - 30 - 90 dagar (ibland kanske lite längre men mindre än ett år). SMSlån brukar vanligen vara samma typ av lån men ett snabblån har som sagt fokus på snabb utbetalning.

Ett vanligt snabblån brukar gå igenom din ansökan väldigt snabbt, så länge du ansöker om lån under långivarens öppettider. När lånet väl har blivit godkänt så har du vanligen pengarna antingen samma dag eller dagen efter. På helgen kan det dröja till på måndagen. Vissa långivare har som mål att betala ut pengarna inom 15 minuter under öppettiderna på vardagar.

En del av att det går snabbt är att långivarna ofta använder sig av t ex BankID, mobilt BankID och e-legitimation etc när de verifierar din identitet och låter dig skriva på lånehandlingarna. Du kan även skaffa ett konto hos dem. Tack vare att allt sker digitalt så behöver du inte använda den gamla metoden som går ut på att du får skuldebrevet skickat till dig med posten för att sedan skriva på och skicka tillbaka. Då kan lånet ta 5-6 dagar innan det är klart, vilket inte är så snabbt.

  • Få din ansöka bedömd nästan direkt. Du får veta om du blir godkänd eller nekad inom 5 min under öppettiderna.
  • Få pengarna utbetalda antingen samma dag eller nästa. Exakt hur snabbt det går beror på om du ansöker under öppettid eller ej, på veckodag eller helg och vilken bank du har. Vissa långivare är även lite snabbare än andra.
  • Lånet är normalt litet, upp till 10 000 kr och löptiden 90 dagar eller liknande, vilket innebär att du betalar tillbaka ganska snabbt.
  • Du bör fundera igenom ditt behov noga och endast låna om du verkligen behöver pengarna och om du vet att du kan betala tillbaka inom löptiden.

Tips för att få pengarna utbetalda så snabbt som möjligt

Om det verkligen är viktigt att få pengar snabbt så kan denna typ av lån vara ett alternativ. Det är som sagt inte det billigaste lånet som finns att få och man ska klart inte låna om man inte är säker på att man behöver pengarna och att man kan återbetala lånet ordentligt. Om man väl har bestämt sig för att låna så kan man tänka på dessa saker för att man ska få sina pengar så snabbt som möjligt.

  • Långivarens öppettider är viktiga då de endast går igenom ansökningar och genomför utbetalningar under arbetstid. Om man ansöker om lån på en tisdag klockan 13 så bör den alltså behandlas direkt och utbetalningen hanteras också mer eller mindre direkt. Om man ansöker efter stängningsdags så hanteras den dagen efter.
  • Olika långivare har olika öppettider. En del har öppet senare på kvällen och en del har även helgöppet. Om du behöver pengarna riktigt snabbt - kolla upp öppettiderna så att den långivare du väljer faktiskt har öppet och kan hantera din ansökan.
  • Utbetalningarna kan ibland komma in samma dag, till och med inom 15 minuter från att ansökan har blivit godkänd. Annars inom några timmar. Att få pengarna in på kontot så snabbt funkar inte alltid. Vissa banker brukar premieras, t ex Nordea. Det är sällan det tar mer än till dagen efter innan pengarna är på kontot dock, det är nog bara om man ansöker på helgen (och speciellt om det är helgstängt hos långivaren).
  • Ju bättre du fyller i din ansökan ju mindre risk blir det att något krånglar, att långivaren måste kolla upp ytterligare information eller annat som kan fördröja att lånet godkänns. Så var noga och fyll i din ansökan ordentligt.
  • Du bör helt klart välja en långivare som har ett smidigt sätt att identifiera dig på och för att skriva under skuldebrevet. Om de har BankID / mobilt BankID eller e-legitimation går det klart snabbare än om lånehandlingar ska skickas till dig med vanligt brev som sedan signeras och skickas tillbaka. Det kan även gå att identifiera dig via t ex telefon och några andra metoder.

Kreditkort ett alternativ för snabba pengar vid behov

Ett alternativ till att ta ett litet lån så som ett snabblån kan vara att ha ett kreditkort som du kan använda vid speciella situationer, t ex vid nödsituationer och när det dyker upp en oväntad utgift. Som en typ av buffert. Givetvis är det bäst att spara ihop en buffert så att du har pengar att lösa såna här situationer utan lån eller krediter, men om du nu inte har någon buffert sparad så är ett kreditkort en ganska bra lösning.

Det viktiga med ett kreditkort är att man återbetalar skulden inom ganska kort tid. Vanligtvis har man 30-45 dagar räntefritt på kortet och om man betalar den nästkommande fakturan så får man ha krediten helt utan ränta. Det är en bra deal och då blir det ingen extra kostnad när man tar sitt lån / kredit. Om man dock inte betalar hela skulden vid nästkommande faktura så blir det ränta på lånet, vilken är ganska hög dessutom. Då blir det inte direkt prisvärt.

Ett kreditkort är mycket snabbt och smidigt då man redan har krediten klar i förväg, innan behovet uppstår. Du ansöker om en kredit på t ex 10 000, 20 000 eller 30 000 kr och när du har kortet så är du alltid redo för oväntade utgifter och kan handla på kredit när du behöver. Det är enklare och snabbare än ett lån i de flesta fall och du vet att du är godkänd dessutom. Nackdelen är den korta återbetalningstiden, för man vill som sagt inte betala räntan på lånet, som är onödigt hög.

Kolla in vår jämförelse av kreditkort för att hitta kreditkort med bra ränta och trevlig bonus och villkor.


Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.