Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Jämför Banklån
Jämför Billån
Jämför Bolån
Jämför Privatlån / Blancolån
Jämför Kontokredit / Onlinekredit
Jämför SMSlån / Mikrolån
Jämför låneförmedlare
Jämför lån med betalningsanmärkning
Jämför snabblån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Jämför Billån

Ett klassiskt billån använder bilen som säkerhet och det finns en del banker som erbjuder sådana. Det är dock mindre vanligt idag och mer vanligt att man tar ett vanligt privatlån när man köper bil. Nedan finner du ett antal blancolån som kan användas som billån. En del av långivarna har även "riktiga" billån där man kan få liet lägre ränta, t ex storbanker och Santander.

Långivare som erbjuder billån / privatlån till bil


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

Lite mer om billån

Ett vanligt klassiskt billån är ett lån med säkerhet, där bilen står som säkerhet för köpet. Därför kan räntan bli lägre än för vanliga privatlån som inte har någon säkerhet. Det är dock ganska blandat vad räntan kan hamna på och det beror på flera olika faktorer.

Det finns även regler för en del saker, som är viktiga att ha koll på. T ex hur gammal bilen får vara för att kunna använda som säkerhet, hur länge man kan låna som mest och att man måste stå för en andel kontant. Vanligt är att den kontanta delen är på 20 procent som minst.

En sak som är värd att veta är att det ofta är klart svårare att få ett billån om man köper bil från en privatperson. Då kan man normalt få ta ett privatlån istället. För att kunna få ett riktigt billån behöver man vanligtvis köpa bilen från en auktoriserad bilhandlare.

Man kan skaffa ett lånelöfte för bilen hos en bank, så att man är redo för sitt köp om det skulle gå lite snabbt när det blir dags. Det kan vara extra bra om man ska köpa en begagnad bil, så att man kan slå till snabbt innan den säljs till någon annan.

Privatlån som billån

Det är numera klart vanligt att en bank erbjuder ett vanligt privatlån för bilköp istället för ett specifikt billån med bilen som säkerhet. En del banker och långivare har "riktiga" billån men andra har bara sina vanliga blancolån att erbjuda. Vissa har även en kombination där man kan ta ett lån med bilen som säkerhet för högre belopp samt att bilen är köpt av en auktoriserad handlare men att lite billigare bilar hänvisas till vanligt privatlån.

Skillnaden mellan de olika typerna är inte så stor egentligen. Räntan är lite lägre för ett billån med bil som säkerhet - t ex 2-3 procent istället för 5 procent eller något sådant. Ett billån kan man normalt ta i upp till 7 eller 8 år medan ett privatlån kan tas i hela 15 år eller mer.

När man tar ett billån måste man även ha en bil som är värd en del och det går inte att ta ett lån med bilen som säkerhet om den bara är värd ett mindre belopp. Var gränsen ligger skiljer sig mellan olika långivare. Dessutom krävs att man betalar 20 procent eller mer kontant, ungefär som med kontantinsats vid bostadsköp.

Ett privatlån har inga sådana krav eftersom det inte finns någon säkerhet och då kan man helt enkelt låna upp till t ex 500 000 kr och disponera pengarna hur man vill. Det finns alltså fördelar och nackdelar med bägge alternativ. Ett riktigt billån kan vara att föredra just eftersom det blir lite billigare, så det kan vara värt att titta efter ett sådant.

Ofta samarbetar bilhandlaren med något kreditinstitut eller bank och det kan vara värt att kolla upp vad de har för ränta och villkor. Det kan vara en bra deal som är värd att ta.Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.