Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Mobilen är visst farlig också

Onsdag, 24 Mars 2010

Ständigt pratas det i media om att mikrolån är jättefarligt och att tar man sådana så är det nästan helt säkert att man kommer att få väldigt stora skulder. Denna skräckbild stämmer ju inte riktigt med verkligheten men det är vad media vill få oss att tro verkar det som. Speciellt gäller detta då för ungdomar.

Hittade nu lite spännande siffror som faktiskt visar att SMSlån inte är den största boven när det gäller att skuldsätta unga människor.

Det är nämligen så att mobilskulder är det vanligaste hos Kronofogden för personer mellan 18 till 25 år. Det var 40 000 personer som hade denna typ av skuld och det är faktiskt 20 % av alla skuldkrav. Mikrolån stod för ungefär hälften så många ansökningar.

Det intressanta med detta är ju att man knappt numera pratar alls om mobilabonnemang i media utan det verkar vara helt ok att ungdomar skuldsätter sig på detta vis. Mikrolån det är dock hett att prata om i media. Borde riskerna med mobilen uppmärksammas mer?

Om vi kallade sms-lånen för en motorväg in i skuldfällan så är detta en åttafilig autobahn, säger Jan Åkerlund, pressombud hos Kronofogden. Detta måste jag säga att jag tycker är en riktigt bra kommentar.

Glöm inte mikrolån bara

Nu ska detta inlägg absolut inte tolkas som att jag tycker att mikrolån är världens bästa grej. Jag tycker självklart att det är väldigt viktigt att fundera igenom ett sådant lån innan man tar det. Här riktar jag bara in mig på att man i media gnäller väldigt mycket på detta när det finns andra saker som skuldsätter ungdomar mer.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020