Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Kan jag bli miljonär med SMSlån?

Söndag, 06 Maj 2012

Detta är frågan som en person ställer på Flashback. I mina ögon är det en mycket intressant fråga att ställa och då inte med tanke på vad svaret är utan mer vad det leder fram till vidare.

Personen har en tänka om att man ska låna några miljoner via mikrolån och sedan dra utomlands med pengarna och leva gott och hoppas att rättvisan aldrig kommer ifatt.

Om man tar och svarar på det hela så är det självklart att detta inte fungerar. Det går bara att låna en gång av varje långivare och det finns inte ens så många långivare som sysslar med mikrolån för att det ska vara möjligt att få ut den summan. Sen att du inte kommer att bli godkänd för så många lån osv är ju en helt annan sak.

Det som är riktigt intressant

Denna fråga är ju som sagt var enkel att svara på då det helt enkelt inte fungerar och skulle det göra så skulle det vara olagligt. Det som jag verkligen tycker är intressant är diskussionen som sedan följer. Här kan man hitta en del mycket dåliga förslag och även bevis på att folk inte kan alls det här med mikrolån.

Det första exemplet är första svaret där en person säger att man maximalt kan få ut 15 - 20 000 kr i mikrolån. Och att man då ska behöva betala tillbaka 40 000 kr med alla räntor. Detta är ju självklart helt fel då räntorna inte alls är så höga. Mer rimligt är att lån på 15 - 20 000 kr kommer att kosta runt 3 - 5 000 kr. Ganska långt från det till 20 000 kr i kostnader.

Sedan kommer lite olika tankar om skuldsanering och personlig konkurs där det verkar på vissa personer som att det inte är så farligt och andra att staten kommer att sno alla pengar som tjänas. Sanningen är självklart någonstans i mitten. Skuldsanering är inget som man ska önska sig då det kommer att innebära ett tufft liv under ett antal år framåt i tiden. Men att staten skulle sno alla pengarna är även det helt fel. Pengarna som Kronofogden drar går till att betala de sedan tidigare ej betalda skulderna.

Det sista exemplet på brist på kunskaper som jag ska ta upp här är personen som tycker att man kan skaffa en falsk identitet och sedan öppna ett bankkonto i något annat land och låna pengarna så att de stoppas in på detta konto. Man skulle därmed vara en hemlig nisse som lånar och inte kunna jagas av farbror blå. Tyvärr lär heller inte detta fungera då det för det första troligen kommer att vara svårt att låna pengar med en falsk identitet om den nu inte är snodd av en riktig person. Sen kommer det stora problemet att långivarna inte sätter in pengar på konto från utlandet. Bugger!!! så det där fungerar heller alltså inte.

Sammanfattning

Som du märker ifall du har orkat läsa hela detta inlägg så kommer det ett antal fåniga förslag och det finns även missuppfattningar om denna typ av lån. Och det är här som det stora problemet är enligt mig då kunskapen helt enkelt är för liten när det gäller lån i allmänhet.

Har man inte ordentliga kunskaper om olika typer av lån är detta okej förutsatt att man aldrig har tänkt att låna pengar. Vill man låna ska man göra allt för att ta reda på så mycket som möjligt om det tänkta lånet innan en ansökan skickas in. Information om olika typer av lån kan du hitta på många olika ställen så som vår sajt. Men det är inte bara vi som har information utan olika myndigheter och självklart långivarna kan även hjälpa dig med detta.

Om du vill läsa originalinlägget och sedan följa kommentarerna kan du göra det HÄR.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020