Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Intressant vad dålig ekonomi länder kan ha

Onsdag, 15 Augusti 2012

Grekland har som vi alla vet en ekonomi som är rent usel och det är ju av denna anledning som de behöver hjälp. Men jag hade innan egentligen ingen koll på exakt hur illa de har behandlat sin ekonomi.

Bloomberg presenterar nu siffror som visar på hur den Grekiska ekonomin har varit januari till juli 2012 och det är skrämmande siffror. Tydligen gick de under denna perioden back med 13,2 miljarder euro. Vilket i runda slängar är 108 miljarder svenska kronor. 108 000 000 000 kr om jag nu fick till det rätt med alla nollor, vilket det är en massa av.

Om man ska hitta något positivt med deras siffror så är det att intäkterna bara har gått ner med 1 miljard samtidigt som kostnaderna gått ner med 2,8 miljarder. Visst lite positivt men mer är det klart att jobba med.

Det är faktiskt imponerande hur man kan ha en så dålig ekonomi då man ska ha i åtanke att intäkterna totalt var 25,8 miljarder och kostnaderna 38,6 miljarder. Det är ganska många procent som saknas där. Det hade ju varit en sak att ha en sådan skillnad i intäkterna och utgifterna ifall ekonomin hade varit lika stor som USA men nu är det ju inte så direkt.

Bara att hoppas att de kan få ordning på sakerna i Grekland för nackdelen med den öppnare världen som vi har numera är ju att sådana problem trillar över gränserna. Vilket det ju redan tyvärr gjort. Bara att hålla tummarna för att det inte blir värre av denna anledning iaf. Kommer säkert något annat istället :(.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020