Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Hur påverkas vi av Grekland?

Torsdag, 23 Juni 2011

Detta är en mycket intressant fråga då vi ju absolut påverkades kraftigt av krisen i USA. Den stora frågan är om det t o m kan vara positivt för oss som har lån?

Detta är ju självklart något som de lärda tvistar om och jag har försökt att läsa lite olika artiklar under de senaste veckorna om just detta. Tanken har helt enkelt varit att höra vad de flesta "experterna" säger. Det jag tittat efter är vad de tror kommer att hända ifall krisen i Grekland sprider sig.

Utan att ha gjort en jätte grundlig undersökning verkar det vanligaste vara att tro att räntorna först kommer att gå upp lite och sedan gå ner. Detta skulle vara positivt som sagt för oss med lån men samtidigt är det ju inte så att man direkt går omkring och hoppas på ekonomiska kriser.

Sen ska det ju sägas att det finns folk som tror att räntorna istället kommer att gå upp ifall krisen förvärras. Men det känns som det är klart färre som tycker detta. Lite roligt och lite oroväckande var att jag läste om en expert på SBAB tror jag det var som spådde att räntorna skulle gå upp med hänvisning till den amerikanska krisen. För mig är det lite skrämmande när "experter" spår att något ska hända och hänvisar till en annan liknande händelse bara att det lilla problemet är att just denna händelse påverkade räntorna tvärtom det han tror ska hända. Är ju knappast så att man stoppar handen i vatten och upptäcker att handen blir varm för att sedan stoppa ner den igen och tro att den ska bli varm.

Vi får väl se vem som har rätt men vi låntagare får väl hoppas på bra räntor utan några stora kriser.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg