Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Dyrt att spela Super Bowl

Fredag, 07 Februari 2014

Super Bowl som var natten till måndags tittade jag med glädje på. Jag höll t o m på Seattle så det blev ju ett drömresultat där. Någon som hade det lite tungt var Peyton Manning som inte bara förlorare utan även fick betala en massa skatt.

Nu är det ju inte direkt så att Peyton Manning har några ekonomiska problem då han tjänar runt 15 miljoner dollar per säsong. Men denna lön får han bara för grundserien i NFL. I slutspelet får alla spelare lön från en samlad pott så alla tjänar lika mycket. Beroende på hur långt du kommer i slutspelet får du olika i lön. T ex den som förlorar Super Bowl får 46 000 $ och den som vinner får 92 000 $.

Detta innebär att de välbetalda spelarna tjänar mycket mindre i slutspelet än vad de gör under grundseriematcherna. Men reglerna i New Jersey är sådana att beskattningsnivån räknas ut på den hela årsinkomsten. Så Manning med sin höga lån och under denna vecka låga inkomst fick en skatt på 46 844 $. Det är alltså en skatt på ca 102 % vilket man får säga är jäkligt mycket. Ska sägas att i USA beskattar de olika delstaterna personer som tjänar pengar hos dem även om det bara är frågan om tillfälliga besök. Vilket låter som en administrativ mardröm ifall man frågar mig.

För tillfället är jag glad att vi i Sverige inte har ett sådant system. Känns som vi är lite mer logiska ibland än de där amerikanerna. Sen förstår jag klart att deras land fungerar lite annorlunda med sina delstater osv men detta låter ju inte smidigt på något vis.

Manning klarar sig nog iaf som tur var. Skulle gissa att förlusten svider extremt mycket mer. Ett härligt spektakel är Super Bowl att se på iaf.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020