Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Det har blivit vanligare med seniorlån

Tisdag, 19 Juni 2012

De äldre i landet har ofta stora förmögenheter i sina bostäder som inte används till något speciellt. Statistik säger att nästan var tredje person över 55 år äger sin bostad och inte har några lån.

Detta värdet kan man ju ha mycket skoj för ifall man hade haft det i form av kontanter och därför finns det speciella lån som kallas för seniorlån och dessa är på väg att öka. Något jag tycker är ganska trevligt.

Ett seniorlån är nämligen ett lån på en bostad där man inte betalar någon ränta löpande utan denna läggs istället till på skulden. Hela lånesumman plus räntan betalas sedan tillbaka när huset säljs av en eller annan anledning. Detta kan leda fram till att det blir ett livslångt lån men som inte har några större risker. För en låntagare ska inte kunna låna mer än att den ursprungliga skulden och räntan överstiger värdet på huset.

Barn och barnbarn kanske inte gillar det men jag måste säga att jag tycker att det är ett ganska trevligt sätt att låna pengar på. T ex kan de äldre unna sig någon resa eller liknande vilket ju absolut kan vara ett bra sätt att fördriva pensionstiden på. Så att dessa lånen ökar är något som jag är glad över. Sen ska man ju självklart inte låna för mycket pengar eller något sådan vilket ju gäller för alla lån. Men att leva lite extra kan man vara värd efter många års arbetande.

Något man dock ska se upp lite med är vad de olika långivarna kallar för ett seniorlån. Det sättet jag har nämnt här ovan är det sättet som de mest seriösa långivarna ser på det hela och så som även jag tycker att det ska vara. Du ska därför kolla upp noga vad det är för något lån innan du tar ett eventuellt seniorlån så att det inte är frågan om någon investering som ska återbetalas efter en viss tid. Vilket kan leda fram till problem om huset tappar värde eller investeringen går dåligt.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020