Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Den framtida räntan

Tisdag, 02 November 2010

Den Indiens centralbank har beslutat att höja sin reporänta till 6,25 %. En klart mycket högre räntan än vår som för tillfället ligger på 1 %. Kan man dra några personliga slutsatsar av detta?

Nu är ju Indien och Sverige inte direkt två länder som ligger nära varandra varför man självklart inte ska dra allt för stora slutsatser av det hela. Istället kan man nog nöja sig med att tänka på att ifall de kan ha en så pass hög reporänta borde vi också kunna ha det.

Sedan 1994 har den svenska reporäntan toppat på 8,91 % i juli 1995. Nu får vi ju hoppas att detta är en nivå vi inte behöver uppleva igen. Men om man tittar lite kortare tillbaka så kan man se att innan finanskrisen 2008 hade vi här en reporänta på 4,75 %.

Och det är ju rimligt att reporäntan kommer att nå liknande höjder inom en ganska snar framtid. Lån som sedan är tagna kommer ju tyvärr att bli ytterligare lite dyrare än detta. Därför är den fortsatta uppmaningen att fundera igenom hur privatekonomin skulle påverkas om räntan höjdes så mycket. Klarar man för tillfället inte av en ränta på ca 6 % gäller det nog att se över utgifterna.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020