Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Dags att driva in gammal skuld

Tisdag, 11 September 2012

Säg att du driver ett land som har en otroligt dålig ekonomin. Vad kan du då göra för att få in lite mer pengar? Grekerna har nu iaf en bra idé.

Det dök nämligen upp rapporter för ett par dagar sedan om att Grekland nu ska räkna ut hur stora skador som Tyskland åsamkade dem under andra världskriget.

Nu ska jag här inte säga något om detta är rätt eller fel då jag ju inte direkt är Grek och vet exakt vilka skador osv som uppkom under tiden som landet ockuperade. Det jag dock kan säga är att det låter som ett lite kreativt sätt att få in pengar när man 70 år efter ett krig kommer på att man visst ska kräva skadestånd.

Kanske var detta en investering som Grekland gjorde då de valde att inte kräva något skadestånd långt tidigare. Något som skulle kunna gå in när landet hade problem i en eventuell framtid. Ska kanske också sägas att Tyskland 1960 betalade ut en halv miljard svenska kronor till enskilda grekiska krigsoffer.

Så rätt eller fel låter det iaf lite humoristiskt i mina ögon att komma på det där dumma som någon gjorde för 70 år sedan nu.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg