Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Blocket hade ett rekordår 2011

Tisdag, 17 Januari 2012

Om du har funderat på att sälja något på Blocket behöver du inte oroa dig för att vara ensam om detta. Sajten satte nämligen under 2011 ett nytt rekord.

Att köpa begagnade saker är något som vi här på sajten tipsar om lite då och då. Detta är ju inte speciellt konstigt med tanke på att vi ser det mesta ur ett ekonomiskt perspektiv och då är det ju normalt mycket bättre att köpa en begagnad pryl som har samma funktion som den nya fast mycket billigare. Detta verkar även vara något som befolkningen i detta land anser då Blocket enligt deras statistik hade en försäljning via dem för ett värde av 254 miljader kronor.

254 miljarder kronor är en mycket imponerande siffra då denna faktiskt motsvarar 7,3 % av Sveriges BNP. Blocket hade även en stark ökning 2011 då försäljningen ökade med 43 miljarder från 2010. Ser man lite längre bakåt så har Blocket dubblat sin försäljning under de senaste fyra åren.

Detta är siffror som ofta är svåra att ta till sig men om man slår ut det på varje invånare i landet skulle det faktiskt bli hela 23 608 kr per person.

Att Blocket kan presentera sådana här siffror tycker iaf jag känns positivt då detta betyder att folk även handlar begagnade prylar i större utsträckning. Vilket är mycket mer ekonomiskt än att hela tiden köpa nytt. Är det även så att man inte har den starkaste ekonomin är det bra att veta att sidor som Blocket kan vara ett bra alternativ om pengar behöver sparas.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg