Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Belåning av bostad för renovering och konsumtion

Tisdag, 22 Mars 2011

SEB har undersökt med hjälp av Demoskop hur många som belånar sin bostad för att finansiera renoveringar eller konsumtion. Demoskop fråga 1 000 personer om deras vanor. Av dessa hade 518 bolån. Här kan du läsa vad de kom fram till.

I år svarade 30 % av de tillfrågade att de hade lånat till någon form av renovering eller ombyggnation de senaste tre åren. Detta är ner jämfört med förra året då 40 % svarade att de gjort det. Året innan var siffran 35 %.

Anledningarna till detta är säkert många men att räntorna har börjat att krypa upp nu igen har säkert en stor inverkan. Vilket faktiskt är positivt då det betyder att folk verkligen tänker till innan de tar beslut om att låna pengar. Sedan att en massa privatekonomer under de senaste åren har propagerat för större försiktighet har ju säkert inverkan också.

Andelen som har belånat huset för att betala någon form av konsumtion är 6 %. Konsumtion räknas här som t ex bilköp, resor eller andra dyrare varor som man inte har råd med kontant. Allt i princip som man har belånat huset för att betala som inte har direkt med huset att göra. 6 % innebär att det är många färre som har belånat till detta under det senaste året då samma siffra tidigare har legat på 10 - 11 %.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020