Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Köpebrev

Vid köp av någon form av hus använder sig utav ett köpebrev. Detta köpebrev har vissa formella krav för att det ska vara godkänt. Passande nog finns det mallar som man kan använda när man ska uppföra ett köpebrev.

T ex kan du gå in på Villaägarnas riksförbunds hemsida där de har förslag på mall.
Följ bara denna länk.

Lite enkelt kan man säga att ett köpebrev är ett slags kvitto på en betalning för någon form av fastighet.

För att ett köpebrev ska bli giltigt måste det vara underskrivet av båda säljare och köpare. Det kan vara så att det i ett köpekontrakt står skrivet om ett köpebrev. Om detta är fallet kommer husköpet inte att bli giltigt före det att ett köpebrev är skapat och underskrivet av bägge parterna. Detta köpebrev ska även bevittnas när det skrivs under.

Köpebrev och köpekontrakt ska sedan lämnas till den lokala inskrivningsmyndigheten när man ansöker om lagfarten. Lagfarten som är beviset för att man är ägare till en viss bostad. Ett bra tips är här att du kollar upp säljarens lagfart på det tilltänkta köpet. Gör du detta kan du vara säker på att säljaren även är ägare till fastigheten. Därmed är risken för bedrägeri klart mindre.

En ansökan om en lagfart kostar pengar i en ansökningsavgift. Vem som ska betala detta styrs av det som står i köpekontraktet. Det kan nämligen både vara köpare eller säljare.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.