Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bostadsrättslån

Det är inte bara när man köper ett hus som ett lån behöver tas för att klara av det ekonomiskt utan samma sak gäller normalt för en bostadsrätt också. Det är ofta inga större skillnader när det gäller priser på bostäder och hus utan det är läget som avgör helt.
När det gäller själva lånet är det inte några större skillnader på ett bostadsrättslån och ett vanligt bolån. Det betyder t ex att man kan låna upp till 85 % av värdet som ett bottenlån. De sista 15 % måste man betala antingen kontant eller kontanter plus topplån. Alltså exakt samma som gäller för bolån. Det går även att välja rörlig eller bunden ränta.

Det som skiljer lite mellan ett bostadsrättslån och ett bolån är att det t ex kan finnas regler om hur många bostadsrätter det ska vara i huset. Ett vanligt krav är t ex att det ska finnas minst 10 stycken lägenheter i föreningen. Vidare kan det finnas krav på att lägenheten ska ha en viss storlek. T ex 20 kvm upp till 300 kvm. Ett annat krav som inte är ovanligt är hur dyr lägenheten ska vara. Här är ett vanligt spann att lägenheten ska kosta mellan 200 000 - 6 000 000 kr.

Att hitta ett bostadsrättslån ska inte vara speciellt svårt alls då de som lånar ut pengar till hus även normalt lånar ut pengar till bostadsrätter.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.