Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Stort bolån = färre amorterar

Torsdag, 10 Januari 2013

Det är lite intressant vilka det är som är flitigast när det gäller att amortera på sina bolån. Det vore ju enkelt att tro att de som har stora lån vore intresserade av att få ner dessa.

Men riktigt så är det inte visar en undersökning som Swedbank gjorde för ett tag sedan. Denna visade nämligen att 80 % av dem som har bolån på maximalt 250 000 kr amorterar men att bara 60 % amorterar som har bolån på mer än två miljoner kronor.

Anledningarna till varför det är på detta vis kan säker vara många men det låter ju lite konstigt. Kanske är det så att de med låga belopp redan har amorterat och därmed per automatik blir amorterare eller så är de enklare att se att slut på lånet när man har så pass låga lån. Eller är det generellt så att personer med låga bolån har en sämre ekonomi och därmed ställer långivarna större krav på amortering.

Oavsett anledning till varför siffrorna är på detta vis så är det klart oroväckande. Det är ju absolut på det viset att personer med stora lån borde amortera. Fallet är ju lite högre från två miljoner än 250 000 kr.

Storstäder är sämre

Ser man på var folk bor så amorterar 64 % av de som bor i storstäderna vilket är klart lägre än de 81 % som gör samma sak men bor i mindre städer. Nu var de drar gränsen för en stor stad och en lite stad vet jag inte. Även var den nedre gränsen för mindre städer dras. Jag som bor i ett mindre samhälle känner iaf att jag gör helt rätt då vi verkar vara klart bättre ;). Och självklart amorterar jag på mina lån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020