Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Skrämmande vad tidningarna skriver

Lördag, 24 Mars 2012

Det är i mina ögon skrämmande vad tidningar som Aftonbladet skriver för något skräp. Nu har de nämligen publicerat en artikel som talar om vilka stora marginaler som bankerna har när de lånar ut pengar.

Denna artikel är i mina ögon jäkligt dålig då den inte på något vis tar upp vad det är man har räknat på. Det hela går nämligen ut på att Vänsterpartiet har låtit Riksdagens utredningstjänst räkna ut hur mycket som låntagarna skulle kunna spara om bankerna sänkte sin vinstmarginal med hälften. Svaret är då att det tydligen skulle kosta ca 500 kr mindre per månad för en låntagare med lån på 1 miljon kronor.

Detta låter självklart trevligt och jag personligen som har lån på ca 600 000 kr skulle självklart bli glad för 300 kr mindre i kostnad per vecka. Men det är ju inte detta som riktigt är frågan här utan mer vad otroligt dålig artikel är då den inte presenterar allt vad man behöver. Den tar t ex inte på något vis upp vilka siffror det är som man har räknat på. Utan detta får väl läsaren räkna ut själv om man vill veta.

Nu är detta väl inte i Vänsterpartiets intresse som ligger bakom hela uträkningen och säkert har fått AB att skriva om det hela. Vänsterpartiet är ju inte direkt kända för att de tycker att företag ska få göra en vinst. Fast det ska ju sägas att Ulla Andersson som är talesman för Vänstern säger att "Det är klart att bankerna ska gå med överskott". Vilket jag tycker är snällt från deras sida.

Att man sedan inte på något vis har en kommentar från någon av bankerna känns ju inte riktigt hundra då det knappast ger en bra bild av verkligheten. Tar man bara kommentarer från en väldigt partisk sida åt det ena hållet som Vänstern är bör man nog ha men några ord från den andra lika partiska sidan åt andra hållet som i detta fall är bankerna. Detta om AB har något intresse av att vara seriösa. Som det är nu blir det bara propaganda.

Vad jag tycker

I mina ögon är det bra att man granskar bankerna för att se att de jobbar på ett korrekt vis. De ska självklart kunna ta ut vinst då det annars inte skulle fungera att låna ut några pengar eller driva ett företag rent allmänt. Sen om vinsterna de tar ut är för stora så är det ju upp till oss som konsumenter att t ex byta bank till någon som är beredd att ta ut en lägre ränta. Det finns nämligen inget som hindrar oss att göra det. Visst om vi har bundna lån är det en annan sak men då har vi ju redan tagit ett beslut om att det priset som långivaren tar ut är okej. Jag har personligen helt valt att binda upp mina lån numera och detta gjorde jag för att jag tyckte att priset som jag fick var bra.

Innan vi konsumenter ska ta och klaga för mycket så ska vi nog iaf försöka påverka marknaden genom att t ex byta banker osv. Detta då självklart om vi tycker att vi betalar ett för högt pris för att få låna.

Länk till artikeln

Det är självklart bra om man länkar till artikeln som man skriver om och detta ska jag självklart göra. Dock tänker jag inte lägga in det som en vanlig länk. Detta då varje inlänk till artiklar är bra i Googles ögon och skulle jag lägga in en vanlig länk skulle jag alltså hjälpa till att få in mer folk till denna artikel som jag verkligen inte är intresserad av. Och då menar jag självklart personer som inte tittar på artikeln med kritiska ögon. Sen om de tycker att den har helt rätt så är det lugnt från min sida bara att det är ett aktivt val vad man tycker. http://www.a-----------t.se/nyheter/article14572005.ab där har ni länken men ni får byta ut de fina sträcken så att det istället står aftonbladet om ni önskar gå in på sidan.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020